Бортник-Гулевата Марина Володимирівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бортник-Гулевата Марина Володимирівна
Народилася 29 березня 1989(1989-03-29) (35 років)
Хмельницький
Громадянство Україна Україна
Національність українка
Діяльність драматург
Alma mater Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого (2011)
Заклад Хмельницький обласний український музично-драматичний театр імені Михайла Старицького
Членство Національна спілка журналістів України і Національна спілка театральних діячів України

Бортник-Гулевата Марина Володимирівна (нар. 29 березня 1989, Хмельницький) — українська драматургиня, театрознавець, драматург, педагог, громадський діяч, журналістка, поетеса, волонтерка.

Освіта[ред. | ред. код]

Має ряд публікацій, в газетах «Голос України», «Столичные новости», «Проскурів», «Подільські вісті», журналах «Театрально концертний Київ», «Українець», «Дніпро». Творчі публіцистичні доробки розміщені на офіційному сайті Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького.

Робота[ред. | ред. код]

Керівник літературно-драматургічної частини Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького. Керівник театрального гуртка Хмельницького ліцею № 17. Співзасновник, член Громадської організації «Центр розвитку театру „Час Т“»; співзасновник Громадської організації Кабінет допомоги вагітним жінкам та сім'ям з дітьми «Світанок».

Автор збірки віршів «Образ» (2006) та «Квіти під дощем» (2016).

Співавтор збірок «Творче Поділля», «Антологія сучасної новелістики та лірики України», Хмельницької поетичної антології «Плоскирів — Проскурів — Хмельницький».

Автор п'єси «Втеча з майбутнього» прем'єра вистави за якою відбулась в Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького в травні 2016 року. Вистава розглядалась на отримання премії імені Лесі Українки та брала участь у всеукраїнському фестивалі «Арт-юкрейн», отримала схвальні відгуки від журі.

В лютому 2018 року з новим проектом постановки вистави на актуальну п'єсу «Свято онлайн» власного авторства, перемогла у конкурсі та отримала грант Президента України для молодих діячів театрального мистецтва. Нову постановку здійснив режисер Анатолій Пундик. У виставі порушуються питання проблем підлітків. Цього разу, річ йде про Інтернет та соціальні мережі. Зокрема, про групи, що спонукають підлітків до суїциду.

Прем'єра вистави «Свято онлайн» відбулася 12 грудня 2018 року.

Премії та нагороди[ред. | ред. код]

Марина Бортник-Гулевата нагороджена грамотою Управління освіти Хмельницької міської ради «За вагомий внесок у збереження та розвиток учнівської художньої творчості, професіоналізм, сценічну культуру та високий рівень підготовки учнівських колективів» у 2014 році.

Відзначена грамотою Управління освіти Хмельницької міської ради за належну роботу по формуванню естетичної культури, розвиток здібностей та талантів, вдосконаленню виконавської майстерності учнів 2015 року.

2019 року Стипендіат Стипендії Президента України для молодих митців театрального мистецтва.

Посилання[ред. | ред. код]