Буділова Галина Олегівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Буділова Галина Олегівна
Народилася 17 січня 1990(1990-01-17) (34 роки)
Київ, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
Діяльність прозаїк, поетка, журналістка, перекладачка
Alma mater Київський національний лінгвістичний університет

Галина Олегівна Теличук, у шлюбі Буділова (нар. 17 січня 1990 в Києві) — українська дитяча письменниця, журналістка, перекладачка та видавниця.

Життєпис[ред. | ред. код]

Навчалася в фізико-математичному ліцеї.

У 2013 отримала диплом магістра з відзнакою за спеціальністю «Переклад» Київського національного лінгвістичного університету (перекладач англійської і німецької мов).

Мати двох синів — Леоніда та Лук'яна.

Власниця видавництва та креативної агенції "Little Beetle Press".

Творчість[ред. | ред. код]

Галина Буділова є авторкою таких книг:

Книжка-розмальовка «Робі та Злюка в Короні» (англ. "Robbie and Crosspatch in Crown") стала першою книжкою про коронавірус для дітей в Україні та увійшла у п'ятірку перших книжок про пандемію по всьому світу. Протягом 2020 року всесвітньої пандемії вона стала частиною декількох соціальних ініціатив, була презентована на Bookforum Lviv і була перекладена 7 мовами світу, а також видана шрифтом Брайля. Ця книжка, а також її продовження "Робі та Злюка в короні: у пошуках Пана Позитива" (про постковід та батьківське вигоряння) були видані у 2021 році новим тиражем за сприяння МОЗ України та розповсюджені безкоштовно по всій країні.

Відзнаки[ред. | ред. код]

  • Фіналістка конкурсу позитивних історій «Одного разу в аптеці» Аптечної професійної асоціації 2017 року
  • Переможниця конкурсу нарисів «Моя київська родина», який проводила Спілка жінок міста Києва з нагоди Міжнародного дня сім'ї 2017 року.
  • Книга «Дуже ДУЖЕ зла книжка» отримала премію «Книга року»-2019" серед книг для найменших читачів на Черкаському книжковому фестивалі Chebookfest-2019.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Співаймо дітям колискові, бо вони сповнені любові…. Жінка-УКРАЇНКА. 1 серпня 2018. Архів оригіналу за 29 листопада 2019. Процитовано 19 квітня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]