Біркадзе Тамара Минаївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Біркадзе Тамара Минаївна
Народилася 1914(1914)
тепер Грузія
Померла невідомо
Громадянство Росія Росія, СРСР СРСР
Національність грузинка
Партія КПРС

Тамара Минаївна Біркадзе (1914(1914), тепер Грузія — ?) — грузинська радянська діячка, 3-й секретар ЦК ЛКСМ Грузії. Член Бюро і ЦК ЛКСМ Грузії. Депутат Верховної ради СРСР 1-го скликання.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася в бідній селянській родині, ще в дитячі роки осиротіла. Закінчила неповну середню школу в Хашурі, працювала піонервожатою.

Потім переїхала до Тифлісу (Тбілісі), де навчалася в школі фабрично-заводського учнівства при шовкоткацькій фабриці. У 1929 році вступила до комсомолу.

У 1932 році закінчила школу ФЗУ та почала працювати ткалею Тифліської шовкоткацької фабрики. Потім була інструктором із ткацтва, перевиконувала виробничі плани. Обиралася членом бюро комсомольської організації ткацького цеху і членом комсомольського комітету Тифліської шовкоткацької фабрики.

У 1934 році вступила на економічний факультет Тифліського державного університету, суміщала навчання з працею на фабриці.

У 1935—1937 роках — завідувач піонерського відділу Орджонікідзевського районного комітету ЛКСМ Грузії міста Тбілісі.

У 1937 році закінчила економічний факультет Тбіліського державного університету. Член ВКП(б).

З 17 вересня по 10 жовтня 1937 року — в.о. 3-го секретаря ЦК ЛКСМ Грузії та завідувач відділу піонерів ЦК ЛКСМ Грузії. З 10 жовтня 1937 по 1 жовтня 1940 року — 3-й секретар ЦК ЛКСМ Грузії та завідувач відділу піонерів ЦК ЛКСМ Грузії. З 1 жовтня 1940 року — секретар ЦК ЛКСМ Грузії із кадрів та завідувач відділу кадрів та організаційно-інструкторської роботи ЦК ЛКСМ Грузії.

Подальша доля невідома.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • газета «Заря Востока» (Тбилиси), 18.11.1937 (рос.)