Важкий шлях

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Важкий шлях»
Автор Лі Чайлд (англ. Lee Child)
Назва мовою оригіналу The Hard Way
Країна США
Мова Англійська
Серія «Джек Річер»(англ. Jack Reacher)
Жанр детектив (жанр), трилер
Видавництво Dell Publishingd і Bantam Booksd
Видано січень 2006[1]
Тип носія палітурка
Сторінок 416
ISBN 978-957-33-2669-4
Попередній твір Один постріл
Наступний твір Суцільні проблеми та неприємності

«Важкий шлях» (англ. The Hard Way) — детективний роман англійського письменника Лі Чайлда, виданий у 2005 році. Роман є десятим у циклі творів про колишнього військового поліцейського Джека Річера, який після тринадцяти років успішної кар'єри пішов у почесну відставку.[2]

Сюжет[ред. | ред. код]

У Нью-Йорку Джек Річер п'є каву коли його просять розповісти про деталі невдалого надання викупу за викрадену жінку та її дитину, свідком якого він був не знаючи про це. Його наймає бізнесмен Едвард Лейн (колишній полковник армії США),[3] чия фірма рекрутує колишніх солдатів спецпідрозділів для участі у приватній військовій компанії під назвою «Консультанти з оперативної безпеки». Ця компанія є субпідрядником військових США у таємних військових операціях в третіх країнах.[2]

Кейт, дружина Лейна, і її дочка Джейд були викрадені, і викрадач, отримавши викуп, не віддав їх. Він не зробив цього і після отримання другої і третьої сум. Лейн втрачає надію на те, що його дружина і пасербиця все ще живі. На Лейна безпосередньо працюють шість колишніх морських котиків, армійських рейнжерів, зелених беретів та бійці сил спеціальних операцій Великої Британії, але вони не можуть знайти викрадених.[4] Він пропонує Річеру мільйон доларів, якщо він знайде викрадача.[1]

Коли Річер побачив фотографію мами та малюка, що любовно дивилися один на одного, стало зрозуміло, що Річер збирається знайти ідіотів, які їх викрали, і покарати їх жорстоко. Він не любить хуліганів.[5]

Річер зустрічає Патрицію Джозеф, сестру викраденої і вбитої п'ять років тому першої дружини Едварда Енні. Та стверджує, що саме Лейн підстроїв її викрадення і вбивство. Лейн переконує Річера, що він не має відношення до нинішнього викрадення. Через Патрицію Річер зв'язується з колишнім агентом ФБР Лорен Полінг, яка розслідувала справу Енні, і у них зав'язуються стосунки.

Розслідування приводить їх в сільську місцевість у Великій Британії, де ховаються Кейт і Джейд, які з їх тілоохоронцем втекли від Лейна. Річер допомагає втікачам в сутичці з Лейном та його бойовиками.

Джерела[ред. | ред. код]

Важкий шлях [Архівовано 18 березня 2020 у Wayback Machine.]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б Fiction Book Review: The Hard Way: A Jack Reacher Novel by Lee Child, Author .ISBN 978-0-385-33669-7. PublishersWeekly.com (англ.). Архів оригіналу за 11 грудня 2019.
  2. а б rhapsodyinbooks. Review of “The Hard Way” by Lee Child. Rhapsody in Books Weblog (англ.). Архів оригіналу за 10 січня 2018.
  3. Stasio, Review by Marilyn. Soldier of Misfortune. The New York Times (амер.). ISSN 0362-4331. Архів оригіналу за 16 січня 2018.
  4. THE HARD WAY | Kirkus Reviews (англ.). Архів оригіналу за 27 жовтня 2020. Процитовано 9 березня 2020.
  5. Totally Biased Book and Movie Review: Lee Child's The Hard Way Book Review. biasedbookreview.blogspot.com. Архів оригіналу за 1 квітня 2012.