Валютні війни. Витоки наступної світової кризи

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Валютні війни. Витоки наступної світової кризи (англ. Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis by James Ricards) - книга Джеймса Рікардза, американського економіста та фінансиста. Вперше опублікована в листопаді 2011 року. В 2018 перекладена українською мовою видавництвом «Наш формат» (перекладач - Дмитро Тавровецький).

«Валютні війни. Витоки наступної світової кризи»
обкладинка українського перекладу книги
Автор Джеймс Рікардз
Назва мовою оригіналу Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis by James Ricards
Країна США
Мова англійська
Укр. видавництво Наш формат
Видавництво Portfolio
Видано 2011
Видано українською 2018
Перекладач(і) Дмитро Тавровецький
Сторінок 348
ISBN 978-617-7279-88-3

Огляд книги[ред. | ред. код]

В 1971 році Президент Річард Ніксон запровадив національний контроль за цінами та вивів США з золотого стандарту, тобто вдався до екстремальних мір з метою припинення валютних війн, що в свою чергу підірвало віру в американський долар. Сьогодні ми живемо в еру нових валютних війн, наслідки яких набагато складніші ніж ті, що постали перед Ніксоном.

Валютні війни є одними з найбільш руйнівних, породжують інфляцію, рецесію та навіть акти насильства, і наступна така здатна призвести до набагато гірших наслідків ніж після кризи 2008 року.

В минулому столітті валютні війни були зафіксовані двічі і спричинили падіння ринку цінних паперів, замороження активів, конфіскацію золота та встановлення контролю над ринком капіталу. Нестабільність долара, порятунок Греції та Ірландії, валютні маніпуляції Китаю є признаком наближення наступного дисбалансу на валютному ринку.

Дана книжка - це більше ніж просто турбота про економістів та інвесторів. Федеральна резервна система США залучена в найбільші спекуляції в історії фінансів через постійні зусилля, спрямовані на стимулювання економіки шляхом друку та випуску в обіг грошей трильйонами доларів. Такі дії приховують нові небезпеки та не вирішують поточних проблем.

Хоча результат наступної валютної війни ще невідомий, та деякі варіанти найгіршого сценарію майже неминучі у разі, якщо США та світові економічні лідери не засвоять уроки, помилки та упущення своїх попередників.

В книзі викладено ефективний та обґрунтований курс дій в напрямку недопущення прийдешніх валютних війн в світі. [1] [Архівовано 10 жовтня 2018 у Wayback Machine.]

Переклад українською[ред. | ред. код]

  • Рікардз, Джеймс. Валютні війни. Витоки наступної світової кризи / пер. Дмитро Тавровецький. К.: Наш Формат, 2018. — 348 с. — ISBN 978-617-7279-88-3

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]