Вашингтонський інцидент

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вашингтонський національний аеропорт (вид зверху)

«Вашингтонський інцидент» (англ. Washington flap) — один з наймасовіших випадків спостереження НЛО, який тривав з 12 по 29 липня 1952 року над Вашингтоном (Washington DC). Також відомий під назвою «1952 Washington DC UFO incident». Протягом більш ніж двох тижнів широкі маси спостерігали безліч НЛО, що кружляли над містом. Явище викликало паніку в службі спостереження Вашингтонського аеропорту (Washington National Airport), подібну реакцію керівництва ВПС США, адміністрації Білого дому і особисто президента США Гаррі Трумена. Існують лише одна фотографія і відеозапис очевидців, численні офіційні документи і свідчення свідків. НЛО спостерігалися, в тому числі, і над будівлею Білого дому. Явище широко висвітлювалося інформаційними агентствами, такими як Washington Post, New York Times і International News Service. Найбільша активність НЛО спостерігалася у проміжках 19-20 і 26-27 липня.

Вашингтонський інцидент належить до найскладніших випадків пояснення НЛО з точки зору офіційної науки.

 

Події 19-20 липня[ред. | ред. код]

Об 11:40, в суботу, 19 липня 1952 року Едвард Нугент, контролер повітряного руху у Вашингтонському Національному аеропорті, помітив сім плямистих об'єктів на своєму радарі. Об'єкти були розташовані в 15 милях на південному заході від міста, невідомому для польотів районі, і об'єкти не мали характерні для літаків траєкторії польоту. Начальник Нугента, Гаррі Барнес, старший диспетчер повітряного руху в аеропорту, також спостерігав об'єкти на радарі свого підлеглого.

Пізніше він писав: «Ми відразу зрозуміли, що мала місце дуже дивна ситуація… Їхні рухи були повністю радикальні в порівнянні зі звичайними літаками».

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]