Велика Окружна дорога (Київ)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Велика Окружна дорога

Вели́ка Окружна́ доро́га — автомобільна магістраль в Києві, кільцева автомобільна дорога, що проходить західним кордоном міста, більшою частиною поза межами міської забудови. Об'єднує Дніпропетровський, Одеський, Житомирський та Гостомельський напрямки.

Траса Великої Окружної дороги Києва[ред. | ред. код]

Починаючи від транспортної розвязки зі Столичним шосе, за годинниковою стрілкою:

Історія будівництва[ред. | ред. код]

Окремі ділянки Великої Окружної дороги були прокладені ще на початку XX століття (Церковна вулиця[2] на території Святошинських дач від північної межі Святошинського кладовища до нинішнього Берестейського проспекту, 4-та просіка в Святошині), але основні роботи щодо їх об'єднання і реконструкції в єдину трасу були проведені в 1960—70-х роках. Будівництво Великої Окружної дороги наразі не завершено, хоча й було передбачено ще Генеральним планом розвитку м. Києва у 1966 році[3]. Дорога прокладена лише правобережною частиною міста (за винятком ділянки на Оболоні), для переходу на лівий берег Дніпра потрібно спорудження двох нових мостових переходів північніше Оболоні і на південь від Осокорків. Роботи із замикання дороги відкладені на невизначений термін.

У 2019 році добудували і відкрили для руху ділянку Великої Окружної дороги на північ від Мінського масиву до вулиці Сім'ї Кульженків, яку в перспективі планується продовжити в бік Оболоні і Вигурівщини-Троєщини. У 2021 році добудували і відкрили продовження до вулиці Богатирської з двома мостами: через залізницю в бік Вишгорода та власне через вулицю Богатирську.

5 грудня 2023 року відкрито частину дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. Столична влада взяла на себе зобов’язання зробити під’їзну дорогу до тунелю під річкою Дніпро, який сполучатиме лівий і правий береги і виходитиме на Троєщину. Тунель, відповідно до заяв чиновників, — це проєкт Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури У столичній владі обіцяють зменшення заторів на вулиці Богатирській, бо частина транспорту піде вже новою ділянкою[4].

Характеристики магістралі[ред. | ред. код]

Дорога переважно 6- і 8-смугова. На трасі споруджено дев'ять транспортних розв'язок зі шляхопроводами через автомагістралі, залізничні та трамвайні колії. На трасі розташовано дві площі — Гостомельська та Одеська, станція метро «Академмістечко», станція швидкісного трамвая «Кільцева дорога», станція метро «Теремки» поблизу Одеської площі.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]