Вороніна Вікторія Вікторівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вороніна Вікторія Вікторівна
Вороніна Вікторія Вікторівна
Вороніна Вікторія Вікторівна
заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України
20 лютого 2019 — 04 вересня 2020
Президент Петро Порошенко
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман

Народився 13 липня 1988
Путивль
Громадянство Україна
Освіта Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого
Alma mater Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого

Вікторія Вікторівна Вороніна - (нар. 13 липня 1988(19880713), Путивль, УРСР) - заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України[1]20 лютого 2019 року). До призначення на посаду очолювала патронатну службу міністра[2] у цьому ж міністерстві.

Біографія[ред. | ред. код]

Дитинство

Народилась 13 липня 1988 року в Путивлі Сумської області.

У 2003 році з відзнакою закінчила навчання у середній загальноосвітній школі №2.

У 2003-2007 роках навчалась у Путивльському педагогічному коледжі імені С.В. Руднєва, яку закінчила з відзнакою. Здобула кваліфікацію вчителя початкових класів, вчителя англійської мови в початкових класах. Двічі отримувала стипендію Президента України, отримувала стипендію імені С.В. Руднєва.


Освіта

У 2007-2012 роках навчалась в Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство".


Державна служба

Вересень 2012 року - вересень 2015 року - працювала юристом у системі податкової служби (м. Київ).

З вересня 2015 року працювала у структурі Державного агентства з питань відновлення Донбасу, яке у 2016 році реорганізоване у Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, на посадах:

- головний спеціаліст юридичного відділу;

- завідувач сектору контролю;

- начальник відділу з питань підготовки, відбору та реалізації проєктів та програм Управління з питань залучення коштів позабюджетних джерел;

- начальник відділу з взаємодії з донорами та МФО - заступник начальника Управління з питань міжнародного співробітництва, проєктів і програм;

- керівник Патронатної служби міністра.

У 2018 році у якості заохочувальної відзнаки [Архівовано 8 березня 2019 у Wayback Machine.] отримала Подяку Прем'єр-міністра України.

Призначена на посаду заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України розпорядженням Кабінет Міністрів України від 20 лютого 2019 року. Звільнена з посади від 04 вересня 2019 року[3].

З 18 вересня 2020 року є виконавчим директором дослідницької та експертної неурядової організації, що спеціалізується на питаннях міжнародної та національної безпеки Центр безпекових досліджень «СЕНСС» [Архівовано 10 червня 2021 у Wayback Machine.].

Брала участь в розробці та промоції стратегічних документів Уряду України, які стосуються питань відновлення та розбудови миру, попередження та врегулювання конфліктів, медіації, соціальної згуртованості, примирення, реінтеграції.

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Кабінет Міністрів України - Про призначення Вороніної В. В. заступником Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. www.kmu.gov.ua (ua) . Архів оригіналу за 8 березня 2019. Процитовано 7 березня 2019.
  2. У Кабміні призначили нового заступника голови МінТОТ. РБК-Украина (рос.). Архів оригіналу за 8 березня 2019. Процитовано 7 березня 2019.
  3. Про звільнення Вороніної В.В. з посади заступника Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Офіційний вебпортал парламенту України (укр.). Процитовано 10 червня 2021.