Впусти мене (сингл)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Впусти мене
Сингл Друга Ріка
з альбому Я є
Записаний 1998—1999
Жанр Поп-рок, нова хвиля, український рок
Композитор Друга Ріка
Тривалість 4:26 (Альбомна версія)
3:59 (Remix by Chief MC)
Лейбл Nova Records
Хронологія синглів Друга Ріка
Попередній
←
Там, де ти
(2000)
Наступний
→

Впусти мене — перший сингл українського гурту «Друга Ріка» з дебютного альбому «Я є», котрий вийшов у 1999 році. Також існує ремікс-версія пісні під назвою «Remix by Chief MC».

Про сингл[ред. | ред. код]

Нариси пісні як пісні з’явилися ще у 96-98 роках - тоді вона мала назву «Light My Fire». Пізніше річ набула іншої гармонії, яка оздобила собою перший відвертий і україномовний текст групи. Впевненості композиції надала перемога на фестивалі «Майбутнє України ’99».

Музичне відео[ред. | ред. код]

Як розповідав вокаліст гурту Валерій Харчишин у 2005 році на програмі каналу M1 «Усі кліпи», відео на цю композицію знімали 27 березня — в день народження його мами та барабанщика гурту Олексія Дорошенка. Режисером роботи став Максим Паперник (відомий за робою з гуртом ВІА Гра), котрий, як згадував фронтмен, напевно хотів, щоб візуально це виглядало у стилі гурту HIM[1]. За сюжетом, дівчина у костюмі пташки (яка потім стала обличчям обкладинки альбому «Я є») посилає на музикантів стихійні лиха у вигляді води, вогню та вітру.

Скандал[ред. | ред. код]

Після виходу відеокліпу, гурт випустив музичне відео на ремікс пісні, режисером якого став Михайло Шелепов, яке містило кадри оригінальної версії. Це стало причиною скандалу зі сторони автора оригіналу - Максима Паперника, оскільки всупереч режисерові (ймовірно), Друга Ріка зробила перепрочитання раніше відомого відеокліпу [2].

Список композицій[ред. | ред. код]

#НазваТривалість
1.«Впусти мене»4:26
2.«Впусти мене (Remix by Chief MC)»3:59

Учасники запису[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Валерий Харчишин, солист группы "Друга ріка": "Кризис? Да это у нас страна паникеров!". http://www.prostobank.ua. 28 листопада 2011. Архів оригіналу за 31 грудня 2017. Процитовано 31 грудня 2017.
  2. [1]

Посилання[ред. | ред. код]