Вікіпедія:Європейська весна 2022

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Європейська весна» (CEE Spring) — міжнародний конкурс статей у Вікіпедії, присвячений країнам і спільнотам Центрально-Східної Європи. Триває з 21 березня до 31 травня. Конкурс проходить щорічно із 2015 року. Його метою є розвиток співробітництва у межах Центральної та Східної Європи та покращення висвітлення регіону у Вікіпедії.

«Вікімедіа Україна» щорічно проводила конкурс статей в українській Вікіпедії, де запрошувала усіх охочих писати українською мовою про інші спільноти регіону Центрально-Східної Європи. Цього року ми змушені відкласти конкурс в україномовному розділі Вікіпедії з огляду на російське вторгнення в Україну. (Більше про підтримку вікіспільноти в час війни читайте за посиланням).

Водночас, із 21 березня до 31 травня запрошуємо усіх, у кого є така можливість, писати про Україну іншими мовами Центрально-Східної Європи — наприклад, польською чи німецькою. Ви можете брати участь у локальних конкурсах і змагатися за їх призи. Наприклад, у конкурсі польською мовою можна поборотися за сертифікати польських книжкових інтернет-магазинів. Повний список локальних конкурсів читайте за посиланням.

Також ви можете долучатися до мініконкурсу «Жінки CEE». У його межах можна писати статті про жінок із Центрально-Східної Європи будь-якою мовою, зокрема українською. Активні учасники й учасниці отримають листівки від організаторів.

Додатково усі, хто долучаться принаймні однією статтею на українську тему в іншому мовному розділі у межах конкурсу CEE Spring 2022, можуть отримати електронний сертифікат участі від «Вікімедіа Україна». Щоб отримати його, напишіть нам за адресою infowikimedia.org.ua

Перший тиждень конкурсу (21—27 березня) присвячений Україні. Писати про Україну можна протягом усього конкурсу — але протягом першого тижня міжнародні організатори конкурсу планують привернути особливу увагу до української тематики.