Вікіпедія:Запити до адміністраторів/Незя'сований статус

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Нез'ясований статус[ред. код]

Шановні адміністратори!

Було проведено велику роботу із з'ясування статусу зображень. Тепер справа за вами. Прошу відкоментувати тут кожним адміністратором свої подальші дії щодо цього.--Albedo 06:40, 8 березня 2008 (UTC)

Це щось нове. Кожний (?) з адмінів мусить тобі дати звіт? А що буде з тим, хто не звітуватиме? :( --pavlosh 21:53, 11 березня 2008 (UTC)[відповісти]

Прийняття правил і політик щодо АП у Вікіпедії[ред. код]

Шановні Адміністратори!

Донедавна в укр. Вікіпедії була прогалина у царині автрського права (АП) у частині, зокрема, критеріїв, обґрунтування добропорядного використання. Був відсутній опис, клясифікація, ститистичні дані наявного матеріялу, відсуня чи недостатня робота із медіями у частині АП. Зараз ми маємо необхідну документацію, що була перекладена у повній мірі, повніше, ніж це є у рос. Вікіпедії. Оскільки вона базується на постулятах Фонду, наявних політиках української Вікіпедії, то зараз вона несе рекомендаційний характер. Завданням адміністраторів є донести вагомість обґрунтування з одного боку, з другого — поставити на інформацію Спільноті, провести публічне обговорення у частині прийняття (доопрацювання при потребі). Зі свого боку користувач пропише шаблон в усі зображення, які розглядаються як добропорядні, для внесення в них відповідних відомостей. Адміністраторам також ставиться у задачу доведення вимог ліцензування з рішенням Фонду у змінах медія-політик від березня ц.р. (Що Ви знаєте про дату 23 березня 2008)--Albedo 20:47, 11 березня 2008 (UTC)

Albedo, я оце читаю твій допис о 4:15 ранку, а мені ще треба поспати трохи, бо завтрасьогодні — на роботу. Це я не для того, щоб пожалітися на своє життя, а для того, щоб ти зрозумів, що при таких обставинах я не маю жодного бажання відповідати на негречні твої слова (я вже не кажу про кількість помилок та «стрибання» думки разом зі згадуванням себе самого в «третій особі» — чи мушу я це все розплутувати??? :().
За кого (крім як «ображеного хлопчика») ти себе маєш, щоб так (в такому тоні) звертатися до інших учасників (зокрема адмінів)? … та ще й екзаменувати їх? Якщо ти маєш сумнів, що хтось не знає про існування певної політики, то не екзаменуй зверхньо, а запропонуй посилання, та посидь, зроби переклад українською (хоча б тієї якості, що ти послуговуєшся).
Я сам не буду відповідати на твої «наїзди» та не думаю, що бодай хтось з адмінів захоче зробити це.
Якщо хочеш, щоб з тобою нормально спілкувалися — шануйся сам та шануй інших.
--pavlosh 02:38, 12 березня 2008 (UTC)[відповісти]
якщо така Відповідь личить адміністратору, залиште її для історії. Коли і що відповідати, кожен вирішує сам. А оскільки адміністратори, волею Спільноти делеговані над чуванням вільної енциклопедії як вказано на передовиці, ми маємо знати їх ставлення до авторських прав, й Ваше зокрема. (Свого часу у Вас навіть була дискусія з Дмитром Казаним, 2005 про АП щодо УРЕ тощо). Йдеться про принципову річ, а не про ставлення до мене особисто. --Albedo 10:59, 12 березня 2008 (UTC)
Я думаю, що така відповідь, як я написав, достатньо личить людині (!) яку ти ображаєш (своїм тоном тощо). Мене ж дивує, що ти, з одного боку, маєш час і натхнення "копати" аж до моїх дискусій 2005 року (мама моя ріднесенька!) а з іншого боку не даєш собі клопоту належно попрацювати як не щодо тону, то хоча щодо мови своїх дописів. Коли я читаю "делеговані над чуванням", то я не можу собі задати навіть питання "про що тут йдеться?", бо мене мучить питання "якою це мовою?" :(.
При цьому я завжди вважав, що якщо людина, що до мене звертається, не піклується сама про те, щоб я її добре зрозумів - то без сумніву така людина мене не поважає. Чи ж мушу я піклуватися про змістовну відповідь такій людині? - питання риторичне, як на мене.
А щодо "маємо знати їх ставлення до авторських прав, й Ваше зокрема" - то безперечно ти, як і кожний учасник маєш таке право. Але (АЛЕ!!!) щоб взнати, треба спитати. Ти - не вмієш питати, то чому ж ти дивуєшся, що не отримуєш очікуваної відповіді???
І не треба мене лякати натяками на збереженнями для історії - я не боюся, хоча не всіма своїми відповідями (з тими, що на цій сторінці включно) задоволений. А от давай ми підемо та почитаємо твою сторінку обговорення - що там нам історія зберегла, та співставимо з тим красномоним фактом, що ти намагався заборонити писати на своїй сторінці обговорення - тепер мені зрозуміло, чого ти боявся.
--pavlosh 22:52, 12 березня 2008 (UTC)[відповісти]
Вікіпедія:Проєкт:Авторське право --Ілля 16:37, 14 березня 2008 (UTC)[відповісти]



<*> Спеціальне звернення до учасника Albedo <*>[ред. код]

Пане Albedo, прошу прийняти мої щирі запевнення в тому, що я як учасник проекту україномовної Вікіпедії, а також як адміністратор цього проекту цілком та беззастережно поділяю вашу стурбованість станом справ щодо авторських прав (АП) в нашому проекті, а також високо ціную Ваші зусилля щодо цього та надаю їм належне.

Для мене є очевидним, що реалізація належних удосконалень щодо захисту АП в нашому проекті є можливою лише через колективні, спільні дії усіх (тобто з адміністраторами включно) учасників проекту, відтак є не менш очевидним, що ваші особисті зусилля у вказаній царині можуть бути по-справжньому ефективними лише за умови належного (як за змістом, так і за формою) вашого спілкування з іншими учасниками проекту (очевидячки і адміністраторами теж).

З зв'язку з вищенаведеним змушений звернути вашу увагу на те, що, обрана вами ж організація вашого спілкування, а форма, що ви надаєте своїм звертанням до мене особисто, до інших адміністраторів а також інших учасників проекту не тільки не допомагає очікуваній співпраці між вами та спільнотою учасників, а, навпаки, шкодить! Складається враження, що ви замість належного об'єднання зі спільнотою (слово «синергія» нічого не говорить вам?) протиставляєте себе спільноті проекту, вважаєте за можливе нав'язувати спільноті саме те, що ви вважаєте за доцільне, не цікавлячись думкою щодо цього інших. Вважаю за потрібне проілюструвати сказане наступним:

  1. Ви не інформуєте спільноту про план дій, що вами складено щодо упорядкування ситуації з АП в нашому проекті, самостійно починаєте виконувати план, а потім в певний момент починаєте вимагати від спільноти негайної підтримки наступної (за вашим особистим планом) дії. Я вже не кажу про те, що годилося б прийняти участь в складанні єдиного, спільного для всієї спільноти плану та, відповідно, колективному виконанні того плану.
  2. Ви майже завжди уникаєте спілкування чи то з адміністратором, чи то учасником проекту якщо це спілкування ініційоване не вами, дозволяючи собі абсолютно самостійно визначати, чи варте вашої відповіді те чи інше звертання до вас, якою за формою повинна бути ця відповідь та коли саме (час) цю відповідь буде надано вами. З іншого боку, коли вам це потрібно ви вважаєте за можливе звертаючись до інших (зокрема до мене та інших адміністраторів) вимагати відповіді у вказаний вами час ("негайно") та нав'язувати саме ту форму відповіді, яку ви очікуєте.
  3. Не надаючи зовсім, чи надаючи недостатньо детальні відповіді на звертання до вас ви ігноруєте право спільноти проекту знати вашу думку та/або розуміти вашу позицію (наміри, плани тощо) в той же час ви аргументуєте свої вимоги надати відповідь на ваші звернення саме правом (вашим та спільноти) знати думку/позицію/наміри/… того, до кого ви звертаєтесь.
  4. Ваші звертання написані з великої кількістю помилок та на специфічному діалекті української, що виглядає так, що ви не вважаєте за потрібне попіклуватися про того, до кого ви звертаєтеся (щоб йому/їй було легше зрозуміти суть вашого звертання), що, в свою чергу може бути сприйняте (а я особисто сприймаю саме так, про що я вже зазначав раніше) як неповага до іншої людини, що відразу створює перепони подальшому ефективному спілкуванню.
  5. Притаманний вам, на жаль, зверхньо-ультимативний тон ваших звернень може бути сприйнятий (а я особисто сприймаю саме так, про що я вже зазначав раніше) як образливий, що також перешкоджає належному спілкуванню.

Суть мого звертання в тому, щоб: звернути вашу увагу на вищевказані проблеми вашого спілкування з іншими членами спільноти. Якнайшвидше вирішення вказаних проблем означатиме знищення перепон та навпаки, створення якнайкращих умов вашої співпраці зі спільнотою по усіх питаннях подальшого розвитку проекту, починаючи з реалізацією удосконалень в царині АП, які так вас (так само як і мене та інших) хвилюють, бо вони дійсно є на часі.

Прошу не сприймати це моє звернення до вас інакше, як заклик до удосконалення співпраці (бо нічим іншим воно не є). Запевняю вас, що я відкритий до коректного спілкування, зокрема щодо окремих аспектів мого зверненя, та, звичайно, і стосовно його предмету: підвищення вашого "коефіцієнту корисної дії" за рахунок синергії зі зусиллями спільноти.

Зі сподіваннями на порозуміння, відтак на співпрацю,

--pavlosh 01:52, 13 березня 2008 (UTC)[відповісти]