Вікіпедія:Запити на арбітраж/Багаторічне переслідування з боку Yakudza

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Суть позову[ред. код]

Користувач Yakudza багато років мене переслідує, намагається під будь-яким приводом мене зачепити, або навіть і заблокувати. Я не буду згадувати всі епізоди, згадаю лише найбільш значущі та останні. Yakudza часто бачить чорне там, де інші адміністратори бачать біле, і навпаки.

Користувач Yakudza неодноразово накладав на мене блокування. Деякі з них були заслужені, деякі були неправомірні. Кілька разів щодо них подавалися позов до АК.

Так, у позові 61 Арбітражний комітет констатував у нас «наявність багаторічного конфлікту» і рекомендував Yakudza утриматись від подальших блокувань, не зважаючи на це, Yakudza ще тричі накладав блокування, одне з яких було оскаржено до АК відразу двома адміністраторами, проте по тому позову арбітри не встигли прийняти рішення до спливу терміну блокування.

У 2019 році під час конфлікту, описаного в позові 126, Yakudza подав зустрічний позов звинувативши мене у переслідуванні і тому, що я порушив ніби-то якісь домовленості, хоча переслідування не було (і жодної згадки в підсумку адмінів і рішенні АК про це нема), блокування за розголошення тоді скасували і виписали блокування за порушення ВП:Е без якихось зобов'язань. Арбітражний комітет цей зустрічний позов не прийняв.

Після 2019 року я трохи знизив вікіактивність (вирішив трохи поберегти нерви). У 2022 році отримав прапорець тимчасового адміністратора, це мене стимулювало збільшити активність. Мимоволі довелося перетинатися і з Yakudza. Так у квітні Yakudza мене звинуватив у тому, що я переслідую іншого користувача, хоча я йому виписав попередження за вживання погроз (і те, що там були погрози, підтвердили інші адміністратори і стюарди), також, що я неправильно підвів підсумок (хоча в підсумку нових аргументів не було, а сам користувач є автором номінації, отже зацікавленою особою), в цьому ж коментарі мене було звинувачено в тому, що я тимчасовий адміністратор, і я взагалі не мав би підводити підсумки і попереджати користувачів, хоча це не так (те редагування на разі приховано самим Yakudza, я не з'ясовував чому). Тобто знову користувач бачить порушення там, де їх нема.

У квітні—травні цього року виник новий конфлікт: Yakudza заблокував користувача Пушинко безстроково з дивними аргументами і незрозумілими поясненнями. Багато користувачів були в шоці, проте чітких причин так і не було вказано (зокрема і самому користувачеві). Пушинко написав кільком адміністраторам, в т.ч. і мені. Я вивчив цю ситуацію, з'ясував, що користувача було заблоковано якраз після того, як написав іншому користувачеві, що номінує його на позбавлення прав (за збігом обставин це той самий користувач, чия номінація на позбавлення прав була в 2019 році, в якій виник конфлікт, після якого на мене Yakudza написав позов за переслідування). Пушинко вказував на порушення тим користувачем правил. Я також бачив порушення з його боку (які надсилав уже АК), тому таке блокування викликало в мене підозри, і я вирішив подати до Арбкому. Я не бачу нічого поганого в подачі такого позову. Якщо в користувача дійсно є порушення, то АК вирішить залишити блокування. Я написав Yakudza в Дискорді (це бачив також арбітр YarikUkraine), що планую подати позов, навівши свої аргументи. Yakudza нічого не відповів, а YarikUkraine сказав, що треба спочатку провести доарбітражне регулювання. Тоді я сказав Пушинку написати самому Yakudza, владнати з ним питання. Той написав. Проте Yakudza це проігнорував. Через три дні я написав Yakudza, що він відповів Пушинку. У відповідь на це я отримав погрозу в тому, що якщо я продовжуватиму, то мої дії будуть розцінені як переслідування. Тоді я вирішив подати позов негайно, що і зробив: ВП:ПЗВ176. Після цього Yakudza написав щодо мене позов, а також разом з іншим користувачем почав коментувати на сторінках позову і обговорення в т.ч. і мене, хоча вони не є сторонами позову (вважаю такі дії тиском на арбітрів), а також подав позов до АК із звинуваченнями мене в переслідуванні і порушенні якихось домовленостей. Хоча такого не було, коли я і Base зауважили, що він написав неправдиві дані, Yakudza відмовився прибрати цю інформацію, назвав це особистим випадом і процитував рішення АК по позову 126, в якому нема нічого по переслідування, а констатується порушення ВП:Е (отже знову користувач бачить чорне, там де інші бачать біле). Я не розумію, за що мене обмовили в цьому випадку. Я нічого поганого не робив, лише подав позов, аби встановити справедливість. Натомість отримав надумані звинувачення в переслідуванні.

В останньому наведеному епізоді могло бути все мирно: я пишу Yakudza, що маю намір подати позов, він погоджується, я подаю позов, АК приймає рішення, всі погоджуються з ним, конфлікт вичерпано, всі повертаються до мирного вікіжиття (приблизно такий розвиток подій я очікував). Проте сталося не так, Yakudza вирішив піти шляхом ескалації.

Іще один епізод: я подав інший позов до АК, не минуло і години, як прийшов Yakudza і почав розпитувати про позов. Уважаю це ще одним доказом того, що користувач стежить за моїм внеском, що є проявом переслідування.

Розцінюю вищенаведені факти як багаторічне переслідування і спроби вижити мене з української Вікіпедії.

Щодо доарбітражного врегулювання — у Обговорення Вікіпедії:Запити на арбітраж/Розблокування користувача Пушинко#Роз'яснення Yakudza я звертався до Yakudza з вимогою прибрати текст, проте він відповів, що там вказано правильно і не став прибирати.--Анатолій (обг.)

Позовні вимоги[ред. код]

  1. Попередити Yakudza про неприпустимість переслідування користувачів.
  2. Прибрати неправдиві звинувачення Yakudza на адресу користувача Ahonc, зобов'язати Yakudza вибачитись за них.
  3. Заборонити Yakudza вчиняти адміністративні дії щодо користувача Ahonc і встановити міру відповідальності за порушення цих дій.

Додаткове клопотання[ред. код]

У зв'язку в відпусткою арбітра YarikUkraine і неможливістю ним виконувати обов'язки арбітра прошу замінити його на одного з резервних арбітрів.--Анатолій (обг.) 18:27, 13 травня 2023 (UTC)[відповісти]

Коментар Yakudza[ред. код]

Щодо звинувачень у тому, що я переслідую користувача Ahonc, то вони абсолютно безпідставні. Користувач за всі роки перебування в укрвікі доволі часто порушував правила, за переслідування свого опонента AlexK та безконечні війни редагувань з нього були зняті адмінправа. Після того він неодноразово порушував правила, за що був неодноразово блокований (його журнал блокувань нараховує більше 50 записів), одне з останніх блокувань (зауважу, що не мною) підтримали інші адміністратори і АК. Детально я це описав у цьому коментарі. Дії Ahonca щодо підтримки дій очевидної ляльки Пушинко я продовжую вважати переслідуванням користувача Goo3, його агресія у мій бік, звісно, також. Приклади наводити не хочу, так як вважаю, що в цьому позові є щось варте розгляду АК, бо в моїх діях не було жодних ознак переслідування, а навпаки я виступив на захист від переслідувань з боку ляльки Пушинко і підтримки цих дій з боку Ahonca. Якщо позов таки буде прийнятий, я готовий дати більш розширений коментар щодо дій користувача Ahonc у цій ситуації. --yakudza 20:11, 6 травня 2023 (UTC)[відповісти]

Вступ до справи резервного арбітра[ред. код]

"вступаю до своїх повноважень" --AS 19:40, 3 червня 2023 (UTC)[відповісти]

Голосування арбітрів щодо прийняття справи до розгляду[ред. код]

Підсумок: Позов відхилено без розгляду. --AS 19:21, 5 червня 2023 (UTC)[відповісти]