Вікіпедія:Проєкт:Кропивницький/Оцінювання важливості

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
(проєкт)

Параметр «важливість» і присвоєне йому значення додаються до шаблону під параметром «рівень». Цей шаблон встановлюється на сторінках обговорення статей про сфери життя, об'єкти урбаністичного простору Кропивницького, установи та організації, які коли-небудь існували у місті, події, які відбувались безпосередньо у Кропивницькому, а також осіб, життя та діяльність яких безпосередньо пов'язана з містом.

«Важливість» слід оцінювали з огляду на:

  • повноту розкриття сукупності тем про історію, розвиток та сучасний стан Кропивницького
  • відомість та впливовість певних об'єктів, подій, явищ та осіб, які ті мали чи мають (справляли чи справляють) на життя та розвиток Кропивницького в цілому або окремих його сфер.

Важливість - важлива для розуміння які статті є важливими для проєкту та мають велику відвідуваність читачів і відповідно це формування списку статей, оновленню та доопрацюванню яких має приділятися більша увага, частотність оновлення яких буде більшою, ніж в решті статей.

«Важливість» об'єктів урбаністичного простору міста, установ та організацій, явищ та людей, пов'язаних з містом, визначається не лише їх відомістю та впливовістю на світовому, міжнародному, регіональному та місцевому рівнях, а й за тим значенням (внеском), яке вони мали чи мають (справляли чи справляють) для (на) Кропивницького, а також для (на) розкриття сукупності тем вікіпроєкту «Кропивницький». «Важливість» є сталим та постійним явищем не залежить від «рівня якості» статті та зазвичай не змінюється з часом. Проте такі зміни можуть бути, якщо вони набувають рис, відповідних іншому рівню важливості: такі риси означають підвищення рівня важливості і вкрай рідко — зниження.

Статті найвищої важливості складають основу знань про розвиток міста Кропивницький. До них належать статті про основні та найважливіші сфери життя міста, об'єкти урбаністичного простору, установи та організації, події, поняття та людей, які є символами міста, що знані в Україні та світі.

Стаття високої важливості охоплюють окремі сфери життя міста чи розкриває теми, що мають велике значення для міста, а деякі об'єкти, явища, особи відгрівали чи відграють велике значення для міста та помітні на національному та світовому рівні.

Стаття середньої важливості є відносно важливим та заповнюють деякі конкретніші, але відомі загалу теми, а чимало об'єктів, явищ та осіб мали чи мають помітний влив на розвиток міста чи його окремих сфер життя.

Статті низької важливості не мають великого значення та охоплюють досить специфічні об'єкти, явища та особи або другорядні речі.

Примітка 1. Вирішення суперечок щодо рівня важливості статей.

  • У разі, якщо двоє чи більше учасників проєкту матимуть різні погляди на визначення рівня важливості певної статті або один з учасників проєкту матиме сумніви щодо визначення рівня важливості такої статті, то у такому разі на сторінці обговорення цієї статті проводиться голосування щодо визначення її рівня важливості.
  • У голосуванні беруть участь всі дописувачі Вікіпедії, крім тих, внесок яких менше за 50 редагувань в основному просторі статей.
  • Голосування правомочне, якщо про нього було сповіщено на сторінці обговорення проєкту або іншій сторінці вікіпроєкту, призначеній для інформування про такі голосування. Голосування не може початися раніше, ніж повідомлення про нього було створено на сторінці обговорення вікіпроєкту або або іншій сторінці вікіпроєкту, призначеній для інформування про такі голосування.
  • Для голосування на сторінці обговорення статті слід вставити шаблоном, який наведений нижче, та замість слів у квадратних дужках вставити два пропоновані рівні важливості для цієї статті:
== Голосування щодо рівня важливості [[Назва статті]] ==
=== [перший пропонований рівень важдивості] ==
* {{За}}
#
#
== [другий пропонований рівень важливості] ==
* {{За}}
#
#
  • Під час голосування за бажанням можна наводити аргументи на користь свого голосу, але це не є обов'язковим.
  • Голосування триває тиждень та вважається таким, що відбулось, якщо у ньому взяли участь як мінімум три учасники вікіпроєкту «Кропивницький». У разі рівної кількості голосів під час голосування воно автоматично продовжується ще на один тиждень.


Примітка 2. Можливість перегляду рівня важливості статей вікіпроєкту «Кропивницький»

  • «Важливість» є сталим та постійним явищем, але в окремих випадках вона може бути переглянута.
  • Ці випадки обмежуються статтями про:
    • об'єкти урбаністичного простору, які з'явились у Кропивницькому, менше 10 років тому
    • установи та організації, які на цей час існують менше ніж 20 років
    • події, які сталися менше ніж 20 років тому
    • осіб, які нині живуть або померли менше 10 років тому
    • об'єкти урбаністичного простору, установа чи організація та людей, які отримали національне або міжнародне визнання (статус, відому чи визначну відзнаку або нагороду тощо)
    • інші серйозні обставини, які впливають важливість статей (у цьому разі для перегляду важливості слід наводити аргументи щодо необхідності такого кроку)
  • Перегляд рівня важливості може бути ініційований будь-яким дописувачем Вікіпедії за умови дотримання будь-якого критерію, наведеного вище.
  • Під час такого голосування дотримується процедура голосування щодо рівня важливості статей вікіпроєкту.
Принцип оцінювання важливості статей про статті вікіпроєкту «Кропивницький»
Оцінка

Найвища

Висока

Середня

Низька

Шаблон {{Найвища важливість}}

Ця стаття є найважливою для вікіпроєкту «Кропивницький», оскільки лежить в основі усієї його інформації, а низка об'єктів, явищ та осіб є символами міста Кропивницького
{{Висока важливість}}
Ця стаття є важливою для вікіпроєкту «Кропивницький», оскільки охоплює окремі сфери життя міста чи розкриває теми, що мають велике значення для міста, а деякі об'єкти, явища, особи відгрівали чи відграють велике значення для міста та помітні на національному та світовому рівні
{{Середня важливість}}
Ця стаття є відносно важливою для вікіпроєкту «Кропивницький», оскільки вона заповнює деякі конкретніші, але відомі загалу теми, а чимало об'єктів, явищ та осіб мали чи мають помітний влив на розвиток міста чи його окремих сфер життя
{{Низька важливість}}
Ця стаття не має великого значення для вікіпроєкту «Кропивницький», але вона охоплює досить специфічні об'єкти, явища та особи або другорядні речі