Вілаят Ейвазов

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вілаят Ейвазов
азерб. Eyvazov Vilayət Süleyman oğlu
Нині на посаді
Народився 28 червня 1968(1968-06-28) (55 років)
Əbrəqunusd, Джульфінський район, Нахічеванська Автономна Радянська Соціалістична Республіка, Азербайджанська РСР, СРСР
Відомий як державний службовець
Alma mater The Police Academy of the Ministry of Internal Affairs of the Republic of Azerbaijand
Нагороди
Zafar Order Azerbaijani Flag Order For Heroism Medal 1st degree "For Service to the Fatherland" order 2nd degree "For Service to the Fatherland" order

Вілаят Сулейман огли Ейвазов (азерб. Vilayət Süleyman oğlu Eyvazov; нар.. 1968, Джульфинський район, Нахічеванська Автономна Республіка Азербайджанської Республіки) — азербайджанський державний і політичний діяч, міністр внутрішніх справ Азербайджану (з 20 червня 2019[1]). Генерал-полковник .[2]

Життєпис

[ред. | ред. код]

Ейвазов Вілаят Сулейман огли народився 1968 року в селі Абрагунус Джульфінського району. 2000 року з відзнакою закінчив Поліцейську академію МВС Азербайджанської Республіки .

Пройшов термінову військову службу в лавах Збройних сил Азербайджану. З листопада 1994 року несе службу в органах внутрішніх справ. Розпочавши свою діяльність в органах внутрішніх справ як поліцейський, служив на різних посадах у структурі карного розшуку, заступником начальника відділу у Головному управлінні карного розшуку МВС Азербайджану.

З 2001 по 2005 рік працював заступником начальника та начальником Головного управління боротьби з організованою злочинністю.

Розпорядженням № 753 Президента Азербайджанської Республіки від 14 квітня 2005 року було призначено заступником міністра внутрішніх справ Азербайджанської Республіки.

Розпорядженням президента Азербайджанської Республіки від 20 червня 2019 року був звільнений з посади заступника міністра внутрішніх справ та іншим розпорядженням був призначений міністром внутрішніх справ Азербайджану[3] .

Звання, нагороди та премії

[ред. | ред. код]

Був удостоєний різних нагород за плідну діяльність у справі боротьби зі злочинністю, захисту державної Конституції та державного устрою у забезпеченні безпеки.

Указом Президента Азербайджанської Республіки від 30 червня 2002 року був нагороджений орденом «Азербайджанського прапора».

Розпорядженням Президента Азербайджанської Республіки в 2004 році йому було надано спеціальне звання генерал-майора поліції, а в 2006 році — спеціальне звання генерал-лейтенанта поліції. Розпорядженням Президента Азербайджанської Республіки № 1299 у 2019 році присвоєно найвище військове звання генерал-полковника.

Розпорядженням Президента Азербайджанської Республіки від 9 грудня 2020 року за високий професіоналізм при управлінні бойовими операціями під час визволення територій та відновлення територіальної цілісності Азербайджанської Республіки, а також за мужність та відвагу при несенні військової служби був нагороджений орденом[4]

Особисте життя

[ред. | ред. код]

Одружений. Троє дітей.

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Вилаят Эйвазов назначен министром внутренних дел (рос.). Oxu.Az. 20 червня 2019. Процитовано 21 червня 2019.
  2. Эйвазов Вилаят Сулейман оглы (рос.). www.mia.gov.az. Процитовано 21 червня 2019.
  3. Big changes at the top of the security sector in Azerbaijan. Common Space. Процитовано 21 червня 2019.[недоступне посилання з Октябрь 2019]
  4. Текст распоряжения президента Азербайджана от 9 декабря 2020 года (азерб.). president.az. Процитовано 9 грудня 2020.