Г'юго Свайр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Г'юго Свайр
англ. Hugo Swire
Народився 30 листопада 1959(1959-11-30) (64 роки)
Лондон, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність політик, аукціоніст
Alma mater Університет Сент-Ендрюса, Ітонський коледж, Королівська військова академія в Сандгерсті і St. Aubyns Schoold
Знання мов англійська
Посада Minister of State for Foreign Affairsd, Shadow Secretary of State for Culture, Media and Sportd, Shadow Minister for the Olympicsd, Minister of State for Northern Irelandd, Член Таємної ради Великої Британії[d], Член 57-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 56-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 55-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 54-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 53-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Shadow Secretary of State for Culture, Media and Sportd і член Палати лордів[d]
Партія Консервативна партія
Батько Humphrey Roger Swired[2]
Мати Philippa Montgomerie of Southannand[2]
Брати, сестри Sophia Swired
У шлюбі з Sasha Swired[3]
Діти (2) Saffron Augusta Petrushka Swired[2][3] і Siena Rose Senara Swired[2][3]
Нагороди
лицар-командор ордена Святого Михайла і Святого Георгія
Сайт hugoswire.org.uk

Г'юго Джордж Вільям Свайр (англ. Hugo George William Swire; нар. 30 листопада 1959(19591130), Лондон, Англія) — британський політик-консерватор. Член парламенту від округу East Devon[en] з 2001, Державний міністр закордонних справ та у справах Співдружності (відповідальний за Індію, Далекий Схід, Латинську Америку і Фолкленди, а також Австралію) з 2012.

Життєпис

[ред. | ред. код]

Свайр навчався у Сент-Ендрюському університеті, перш ніш закінчив Королівську військову академію в Сандгерсті. Перш ніж почати політичну діяльність, Свайр служив у гренадерській гвардії. Він був фінансовим консультантом, а потім став главою з розвитку у Національній галереї і директором аукціонного дому Сотбі.

Він працював у тіньовому уряді Девіда Кемерона як тіньового Міністра у справах культури, ЗМІ і спорту у період між 2005 і 2007. Свайр був призначений Державним міністром у справах Північної Ірландії у коаліційному уряді у травні 2010 року. У 2011 році він був приведений до присяги як член Таємної ради.

Свайр є нащадком Джона Свайра (нар. 1793), засновника текстильного торгового бізнесу у Ліверпулі, який пізніше об'єднався у Swire Group, конгломерат, заснований у Гонконзі. Одружений, має двох доньок.

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]