Гайдельберзький ботанічний сад

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Колекція бромелієвих
Колекція сукулентів
Сукуленти Старого Світу
Частина колекції Euphorbia, закрита для публіки

Гейдельберзький ботанічний сад розташований в Гайдельберзі в районі Ноєнгаймер-Фельд. Він належить Гейдельберзькому університету Рупрехта-Карла та є відділом Центру вивчення організмів Гейдельберга.

Історія[ред. | ред. код]

Ботанічний сад був заснований 1593 року як аптечний сад Гайдельберзького університету, що робить його третім найстарішим ботанічним садом у Німеччині.

За свою історію сад переміщувався в цілому сім разів. Для ботанічного саду дуже багато зробив Даніель Небель, який пересадив сад у 1708 році після руйнування, спричиненого Війною за пфальцьку спадщину, і чия велика колекція рослин стала основою для подальшого розвитку саду.

Нинішній сьомий сад був побудований Георгом Альбрехтом Клебсом та його головним садівником Еріхом Беніком у районі Нойенгаймер Фельд та відкритий у 1915 році. В кінці Другої світової війни сад втратив значну частину популяції рослин через бомбардування.

Під керівництвом Вернера Рауха, директора саду в 1960–1982 роках, сад отримав свої поточні великі колекції (сукуленти Старого та Нового Світу, тропічні орхідеї, бромелієві).

Ботанічний сад сьогодні[ред. | ред. код]

У Гайдельберзькому ботанічному саду зараз культивується понад 14 000 видів рослин. Найцінніша частина колекції в саду знаходиться в оранжереях. Основою цього є 11 спеціальних колекцій:

Лише частина оранжерей знаходиться у вільному доступі для відвідувачів.

Ботанічний сад бере участь у науково-педагогічній роботі в біологічному та фармацевтичному інститутах Гайдельберзького університету.

Посилання[ред. | ред. код]