Галя Балувана

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Галя Балувана
Тип мережа магазинів
Галузь їжа
Засновано 2018
Засновник(и) Володимир Матвійчук Олександр Теліга
Штаб-квартира Україна Україна
Польща Польща
Територія діяльності 25 країн
Філії MultiCook
Продукція домашні напівфабрикати
galia-baluvana.com

Галя Балувана (англ. Halya Baluvana) — франшиза найбільшої в Україні мережі магазинів домашніх напівфабрикатів, які виготовляються безпосередньо у закладах за склом і можуть бути швидко приготовлені вдома[1]. В Україні мережа налічує близько 900 магазинів[2][3]. Мережа також функціонує за кордоном, у близько 25 країнах, під назвами Wesoła Pani та MultiCook[4]. Кожен партнер-франчайзі самостійно обирає постачальників, сировину, асортимент і ціни[2].

«Галя Балувана» — це жінка, яка хоче, щоб все було добре, проте сама багато працювати не бажає, а хоче більше часу приділити собі, каже луцький підприємець Володимир Матвійчук. У 2019-му він році вигадав та розвиває в Україні однойменну мережу, що продає заморожені напівфабрикати.

Компанія працює по франчайзингу: в мережі 250 партнерів по Україні, яким належить 700 магазинів. У власності Матвійчука — 13 точок.

У 2022-му Матвійчук припинив продаж франшиз «Галі Балуваної» в Україні. Тепер фокус тільки на експансії. На експорт підприємець пропонує франшизу майстерні та магазину заморожених напівфабрикатів під маркою MultiCook. За кордоном вже працює 20 точок компанії, каже він.

У обох мереж не тільки різні назви, а й місії. Створюючі «Галю Балувану» Матвійчук прагнув стати корисним тим українцям, які втомилися від найманої роботи, хочуть робити свій бізнес та не знають з чого почати. Зараз 60 % партнерів мережі — саме колишні менеджери, пишається підприємець. Місія ж MultiCook — показати всьому світу, що українці не тільки хороші робітники, а й вправні підприємці. А також забезпечити роботою співвітчизників, що рятувались від війни.

Матвійчук будує відносини з франчайзі за принципом «об'єднання співвласників багатоквартирного будинку», каже він. Кожен партнер, ніби власник квартири, може вибирати для своєї торгової точки — постачальника, сировину, асортимент, які вважає за потрібне. Те ж стосується і цінової політики.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Роман Скрипін (16 лютого 2024). Це ПЕРЕВЕРНЕ ваше уявлення про напівфабрикати! Історія успіху “Галі Балуваної”. skrypin.ua.
  2. а б Інформація про Галя Балувана/MultiCook. forbes.ua. Процитовано 13 січня 2024.
  3. Володимир Рихліцький (12 травня 2023). Король напівфабрикатів. Як "Галя" з Луцька стала "балуваною" і вийшла на міжнародну арену. epravda.com.ua. Процитовано 13 січня 2024.
  4. Українська мережа "Галя Балувана" вийшла на ринок США та відкрила перший магазин. ucsc.org.ua. 10 січня 2024. Процитовано 13 січня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]