Ганс-Георг Шульце

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ганс-Георг Шульце
нім. Hans-Georg Hubertus Schulze
Адольф Гітлер із членами свого особистого штабу (травень-червень 1940). Шульце — крайній праворуч у другому ряду.
Народився 11 вересня 1917(1917-09-11)
Берлін
Помер 27 липня 1942(1942-07-27) (24 роки)
Чапаєвка, УРСР
Військове звання Оберштурмфюрер
Нагороди
Залізний хрест 1-го класу Залізний хрест 2-го класу
Нагрудний знак «За поранення» в золоті
Нагрудний знак «За поранення» в золоті
Німецька імперська відзнака за фізичну підготовку
Німецька імперська відзнака за фізичну підготовку
Почесний кут старих бійців
Почесний кут старих бійців

Ганс-Георг Губертус «Тхір» Шульце (нім. Hans-Georg Hubertus „Frettchen“ Schulze; 11 вересня 1917, Берлін27 липня 1941, Чапаєвка, УРСР) — німецький офіцер, оберштурмфюрер СС.

Біографія

[ред. | ред. код]

Молодший син прусського офіцера. Тривалий час був членом Гітлер'югенду, після чого перейшов у СС (посвідчення №270 844). В 1937-38 роках навчався в юнкерському училищі СС у Бад-Тельці, після чого служив у лейбштандарті. У вересні 1939 року за рекомендацією Йозефа Дітріха був переведений в загін супроводу фюрера і призначений ад'ютантом Адольфа Гітлера. Восени 1941 року повернувся в лейбштандарт, щоб набратись бойового досвіду, як командир 1-ї роти 1-го штурмбанну. Учасник Німецько-радянської війни. Загинув у бою від вибуху гранати, перебуваючи менше ніж за 100 метрів від свого брата Ріхарда, командира 2-ї роти. Поранений Ріхард був присутній на похороні брата. Згодом Шульце перепоховали в Білій Церкві на німецькому військовому цвинтарі біля церкви Святого Йоанна Хрестителя. Місце поховання невідоме, оскільки цвинтар був знищений радянськими військами.

Спадок

[ред. | ред. код]

Гітлер високо цінував Шульце і був засмучений його смертю. Він викликав у свою штаб-квартиру Ріхарда Шульце, особисто висловив йому співчуття і запропонував посаду ад'ютанта, щоб вивести його з бою і тим самим забезпечити продовження роду.

Нагороди

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]