Герб Західнокапської провінції

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Західнокапської провінції
Деталі
Носій Західнокапська провінція
Затверджений 1998
Корона Коронетка, що має золотий вінчик, прикрашений бісерною вишивкою з червоно-блакитним відступом і шістьма квітками золотими протеї, усіяні сріблом, що чергується з такою ж кількістю золотих кілець
Щит У срібному щиті перевернуте синє вістря, обтяжене койсанським глиняним золотим горщиком з конічною основою та двома горизонтально приробленими виступами, між червоним якорем і синім гроном винограду із зеленим листям
Щитотримачі квагга та бонтебок
Основа стилізоване зображення лазурної Столової гори
Девіз На золотій стрічці із загнутими кінцями у вигляді двох страусиних пір’їн девіз "Spes Bona" («Добра надія»)

Герб Західнокапської провінції — офіційний геральдичний символ ЗахідноКапської провінції Південно-Африканської Республіки. Використовується з 1998 року.

Історія[ред. | ред. код]

Західнокапська провінція — одна з трьох провінцій, на які була поділена колишня Капська провінція в 1994 році. Складається із західних і південних районів колишньої провінції.

Блазон[ред. | ред. код]

Герб був розроблений Державним геральдом Фредеріком Бравнелом, затверджений законодавчим органом провінції та зареєстрований у Геральдичному бюро в 1998 році. Офіційний герб має такий опис:

  • Срібний щит має перевернуте синє вістря, обтяжене глиняним золотим горщиком койсанів з конічною основою та двома горизонтально приробленими виступами, між червоним якорем і синім гроном винограду із зеленим листям.
  • Щит покритий коронеткою, що має золотий вінчик, прикрашений бісерною вишивкою з червоно-блакитним відступом і шістьма квітками золотими протеї, усіяні сріблом, що чергується з такою ж кількістю золотих кілець.
  • Щитотримачі: зправа квагга (Equus quagga quagga), а зліва бонтебок (Damasileus dorcas dorcas).
  • Спеціальна основа: стилізоване зображення лазурної Столової гори із золотою стрічкою із загнутими кінцями у вигляді двох страусиних пір'їнок.
  • Девіз: SPES BONA (Добра надія).[1]

Синій і білий — кольори Західної Капської провінції; якір натякає на стару назву «Мис Доброї Надії», виноград відноситься до сільського господарства, а глиняний горщик — до племені кой, які жили в цьому регіоні тисячі років.

Див. також[ред. | ред. код]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Bureau of Heraldry.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]