Герб Кастилії та Леона

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Кастилії та Леона
Версії
Лого уряду Кастилі і Леону
Деталі
Носій Кастилія і Леон
Затверджений 1230
Корона Відкрита королівська корона
Щит золотий замок у червоному полі у першому та четвертому чвертьполі, помаранчевий лев у срібному полі у другому та третьому

Герб Кастилії та Леону — символ автономної спільноти Іспанії Кастилія і Леон. Герб поєднує герб Кастилії (золотий замок) та герб Леону (пурпуровий лев) та увінчаний королівською короною.

Історія[ред. | ред. код]

Поява на гербі лева приписується Альфонсу VII[1], який став королем Кастилії та Леона в 1126 році. Символ замка приписується його онуку Альфонсо VIII, у 1230 р. Фердинанд III об'єднав два королівства та поєднав герби як символ союзу. До XVI століття використовувався повний замок зі стінами та трьома вежами, а не сучасним дизайном[2].

Оригінальні елементи герба використовуються не лише в нинішній автономній громаді Кастилії і Леону, але і в національному гербі Іспанії, в муніципальних гербах, як герб Толедо, і в гербах багатьох колишніх територій, які належали Кастильській короні, як Хаен або Лос-Анджелес, Каліфорнія.

Герб також з'являється на гербі католицької єпархії Санкт-Петербурга, Архиєпархії Санта-Фе, Єпархії Санкт-Петербурга та Римо-католицької архієпархії Маніли.

Пам'ятки[ред. | ред. код]

Кастилія та Леон (автономна громада)[ред. | ред. код]

У світі[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Flag, emblem and coat of arms[недоступне посилання з 01.08.2017]. Junta de Castilla y León website. Accessed January 26, 2008.
  2. http://flagspot.net/flags/es-cl_hi.html [Архівовано 4 липня 2017 у Wayback Machine.] The flag at Flags of the World.