Герб Нідерландських Антильських островів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Нідерландських Антильських островів
Версії
Логотип парламенту Нідерландських Антильських островів
Герб Нідерландських Антильських островів, 1964-1986
Деталі
Носій Сінт-Естатіус
Затверджений 23 жовтня 1964
Корона Королівська корона
Щит У золотому полі з червоною лиштвою п'ять лазурових зірок, розміщені дві, одна і дві.
Девіз LIBERTATE UNANIMUS

Герб Нідерландських Антильських островів був прийнятий 23 жовтня 1964 року.

На гербі був зображений щит, увінчаний короною голландських монархів. На золотому тлі розмістили шість блакитних зірочок. Ці зірки означали шість островів Нідерландських Антильських островів, а також були зображені на прапорі Нідерландських Антильських островів. Під щитом на стрічці був девіз Libertate Unanimus («Об’єднані у свободі»).

В описі написано:

У золоті п'ять лазурових зірок, розміщені дві, одна і дві; щит має червону лиштву і увінчаний королівською короною. Девіз «LIBERTATE UNANIMUS» з латинськими літерами блакитного кольору на золотій стрічці[1]

Герб було змінено 1 січня 1986 року, в день, коли Аруба отримала окремий статус у складі Королівства Нідерландів і, отже, більше не була частиною Нідерландських Антильських островів. Шестизіркову зброю замінили на герб з п'ятьма зірками.

Герб використовувався до 10 жовтня 2010 року, коли Нідерландські Антильські острови були скасовані як країна у складі Королівства Нідерландів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. (P.B. 1985, no. 192) via LANDSVERORDENING van de 30ste oktober 1964 tot vaststelling van het wapen van de Nederlandse Antillen, overheid.nl Geraadpleegd op 24 juli 2019