Герб Старомлинівки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Старомлинівки
Деталі
Щит Французький

Герб Старомлинівки — офіційний символ села Старомлинівка Волноваського району Донецької області України.

Сучасний герб села Старомлинівка затверджено 23 грудня 1996 року 12 сесією Старомлинівської сільської ради. Є срібно-зеленим щитом, перев'язаним вузьким теракотовим поясом з грецьким орнаментом золотого кольору — меандром. У верхній частині, в срібному полі зображена кам'яна фортеця натурального кольору, що стоїть на зеленому пагорбі, з чорною брамою і зубчастою стіною, в нижній — золотий колос, поставлений вертикально, і золота борона. Автор герба заслужений член Всеросійського геральдичного товариства Олег Киричок.

Фортеця на гербі символізує колишню назву села «Старий Керменчик», де «керменчик» у перекладі означає «маленька фортеця». Нова назва села «Старомлинівка» вийшла через помилковий переклад колишньої назви українською мовою, де «керменчик» було перекладено як «млин». У зв'язку з цим Олег Киричок спочатку планував у верхньому полі герба зобразити млин, але в останній момент дізнався правильний переклад і замінив млин на мури[1]. Також фортеця на гербі символізує міць, надійність та стійкість.

Меандр у перев'язі символізує, що село було засноване грецькими поселенцями (переселенці із Криму).

Зелений колір нижньої частини герба, а також золота борона та колос на ньому символізують, що основне заняття мешканців села — виробництво пшениці. Золотий та срібний кольори герба символізують духовне багатство та привітність.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Новые гербы Донецкой области. Архів оригіналу за 18 березня 2014. Процитовано 8 липня 2009.

Джерела

[ред. | ред. код]