Гніздо шершня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Hornet's Nest
англ. The Hornet's Nest
Film poster
Жанр документальний фільм[1]
Режисер David Salzberg
Christian Tureaud
Продюсер Christian Tureaud
David Salzberg
Кінокомпанія HighRoad Entertainment
BASE Productions
Дистриб'ютор Freestyle Releasing
Тривалість 97 minutes
Мова English
Країна United States
Дата виходу
IMDb ID 2611026
thehornetsnestmovie.com

Гніздо шершня — це американський документальний фільм про війну в Афганістані, створений 2014 року режисерами і співпродюсерами Девідом Зальцбергом та Крістіаном Туре.

Сюжет[ред. | ред. код]

Оповідачами у фільмі є два журналісти ABC News — Майк Ботчер та Карлос Ботчер (батько і син), які спочатку були у групі військ Збройних сил США, а згодом Майк Ботчер вирушив у місію в одну з найбільш ворожих долин Афганістану, відому як «Гніздо шершня». Триденна місія перетворюється на напружену дев'ятиденну сутичку, в якій військові гинуть один за одним, але намагаються рятувати своїх товаришів[2][3].

Відгуки[ред. | ред. код]

Гніздо шершня виграло головну премію Міжнародного кінофестивалю у Сан-Дієго в 2014 році[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.imdb.com/title/tt2611026/
  2. Gary Goldstein, «Afghanistan war documentary 'The Hornet's Nest' embeds you» [Архівовано 25 червня 2020 у Wayback Machine.], Los Angeles Times, May 29, 2014.
  3. Shawn S. Lealos, «Oklahoman's film shows what is happening in the war in Afghanistan» [Архівовано 3 березня 2016 у Wayback Machine.], The Oklahoman, May 13, 2014.
  4. Dale’s Corner: Honoring Our Military Through Film. San Diego International Film Festival SDiFF (амер.). Архів оригіналу за 4 лютого 2020. Процитовано 23 квітня 2018.

Джерела[ред. | ред. код]