Грязнов Ілля Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Грязнов Ілля Олексійович
Грязнов Ілля Олексійович
Грязнов Ілля Олексійович
Прапор
Прапор
Консультант Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів
Прапор
Прапор
з 25 травня 2023
Президент: Володимир Зеленський
 
Народження: 19 серпня 1998 року
 
Військова служба
Роки служби: 2017 - 2021
2022 - т.ч.
Приналежність: ЗСУ Збройні сили
Рід військ: СВ ЗС України
Звання:  Старший солдат
Битви: російсько-українська війна
війна на сході України (2017, 2018)
Битва за Київ (2022)
Нагороди:
Нагрудний знак «Учасник АТО»
Нагрудний знак «Учасник АТО»
Відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції»
Відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції»

Ілля Олексі́йович Грязнов (нар. 19 серпня 1998(19980819), Сновськ, Україна) — український політичний діяч, військовослужбовець Збройних сил України, консультант комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, координатор робочої групи з питань міжнародних оборонних компаній України, головний спеціаліст з питань цивільного захисту військової адміністрації Чернігівського району (червень - серпень 2023 року). Учасник бойових дій.

Біографія[ред. | ред. код]

Військові спеціальності здобув у 169-му навчальному центрі "Десна" імені князя Ярослава Мудрого (2017) та Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного (2019).

У 2020 році здобув ступінь бакалавра менеджменту органів державної влади та управління, закінчивши факультет інформаційної, бібліотечної та архівної діяльності Київського університету культури.

У роки юності був співорганізатором музичних фестивалей міста Сновськ 2015 і 2016 років, а у 2013-2016 роках виступав бас-гітаристом у складі рок-гуртів.

Закінчив музичну школу за фахом духових інструментів, окрім того володіє грою на гітарі, бас-гітарі, тромбоні, тенорі, барабанах і фортепіано. Працював фотографом.

Російсько-українська війна[ред. | ред. код]

У вересні 2017 року прибув у зону антитерористичної операції у складі зведеної батальйонно-тактичної групи 1 окремої Сіверської танкової бригади, де виконував завдання за призначенням до січня 2018 року.

У вересні 2018 року знову був відряджений, але вже в зону Операції об'єднаних сил, де виконував завдання за призначенням декілька місяців.

2021 рік став роком закінчення другого контракту та вибуття в Польщу для подальшого переміщення в Канаду.

24 лютого 2022 року повернувся в Україну з метою захисту її територіальної цілісності, суверенітету, незалежності та її народу, з 25 лютого по 3 квітня 2022 року виконував завдання за призначенням у складі зведеної добровольчої роти під час битви за Київ, а з 5 квітня по 15 червня 2022 року виконував завдання пов'язані зі стабілізаційними заходами після деокупації Чернігівської області.

15 червня 2022 року зарахований до списків особового складу оперативного командування "Північ", де й виконує функціональні обов'язки.

Політична діяльність[ред. | ред. код]

Рішенням комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів від 25 травня 2023 року № 151 призначений консультантом (посвідчення апарату Верховної Ради України № 175) та у вільний від виконання службових обов'язків час здійснює юридичну експертизу законопроєктів, а також бере участь у їх написанні, зокрема, законопроєктів № 9048 "Про внесення змін до Статуту внутрішньої служби ЗС України" , № 9531 "Про внесення змін до бюджетного кодексу України", № 11124 щодо короткострокових контрактів у Збройних Силах України. та № 11214 «Про міжнародні оборонні компанії»., який пропонує механізм легалізації приватних військових компаній.

Розпорядженням начальника штабу - заступника командувача військ оперативного командування "Північ" з 07 червня 2023 року по 8 серпня 2023 року був відряджений до відділу з питань цивільного захисту Чернігівської районної військової адміністрації, де в межах Чернігівського району відповідав за провадження державної політики у сфері цивільного захисту.

Відповідно до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 28 лютого 2024 року № 47  "Про встановлення результатів іспиту на рівень володіння державною мовою, визначення рівня володіння державною мовою та видачу державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою" Грязнов Ілля Олексійович володіє державною мовою на рівні вільного володіння першого ступеня.

Сім'я[ред. | ред. код]

Розлучений, неодружений. Донька Анна 2019 року народження проживає з матір'ю.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Відзнака Президента України "За участь в антитерористичній операції" (лютий 2018) - державна нагорода України — відзнака Президента України, що встановлена з метою гідного відзначення осіб — захисників суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.;
  • Нагрудний знак "Учасник АТО" (липень 2018) - відзнака Начальника Генерального Штабу Збройних сил України, якою нагороджуються військові, які брали безпосередню участь у бойових зіткненнях в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, боронили українську землю від російсько-терористичних військ.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]