Гунько Сергій Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гунько Сергій Володимирович
 Солдат
Загальна інформація
Народження 7 січня 1966(1966-01-07)
Полтава
Смерть 10 березня 2015(2015-03-10) (49 років)
Копили
Поховання Полтава
Псевдо «Фантом»
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування
Війни / битви

Сергі́́й Володи́мирович Гунько́ (нар. 7 січня 1966(19660107) — 10 березня 2015) — солдат Збройних сил України.

Життєвий шлях[ред. | ред. код]

Працював викладачем вищого навчального закладу. Входив до складу Полтавського осередку «Правого сектора». Добровольцем пішов на фронт, розвідник розвідувальної групи першого складу корпусного підпорядкування Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». В боях за Савур-Могилу зазнав поранення, вже не зміг повернутися на фронт, тому продовжив проводити тренування молодих бійців як інструктор, займався громадською діяльністю.

Загинув 10 березня 2015-го у ДТП під селом Копили — на блокпосту «Копили» водій автомобіля «Land Rover» проігнорував вимогу про зупинку. Тоді інспектор ДПС сів в автомобіль «Toyota Corolla» — у ньому перебували двоє активістів Правого сектору, усі рушили за порушником. Під час переслідування порушник, маневруючи, зіштовхнув автомобіль переслідувачів, в результаті чого він зіштовхнувся з вантажівкою «МАЗ». У ДТП загинули Сергій Гунько та інспектор Олександр Андрійко. Водій Тойоти — другий боєць ДУК — з численними травмами потрапив до лікарні.

Без Сергія лишилися дружина Тетяна (псевдо «Альтаїр», входить до складу організації «Жіноча Січ») та троє дорослих дітей.

Вшанування[ред. | ред. код]

  • нагороджений почесною відзнакою Полтавської обласної ради — нагрудним знаком «За вірність народу України» І ступеня (посмертно, січень 2017)

Джерела[ред. | ред. код]