ДРАГ-У-ЛА

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

ДРАГ-У-ЛА (DRAG-U-LA), разом із Munster Koach, був одним із двох автомобілів у телешоу "The Munsters", розроблених плідним дизайнером шоу-карів Томом Деніелом, який працював на Джорджа Барріса та Barris Kustom Industries.

Автомобіль[ред. | ред. код]

Корпус DRAG-U-LA був виготовлений зі скловолокна, та із труни, яку Річард «Коркі» Коркес, інженер проекту Берріса, зміг придбати в похоронному бюро в Північному Голлівуді. У 2013 році Коркес заявив, що продавати труну без свідоцтва про смерть було незаконно, тому він уклав угоду з похоронним бюро, після якої він заплатив готівкою, а бюро залишило труну біля чорного входу, яку Коркес забрав її після настання темряви.[1]

Автомобіль мав двигун 289ci Ford Mustang V-8 потужністю 350 кінських сил з чотирьохступеневою коробкою передач.[1] Він мав два чотириствольних карбюратора встановлених на колекторі Ram-Thrust Mickey Thompson. Щоб заощадити простір, карбюратори були встановлені задом наперед, а привід дросельної заслінки з тягового типу був змінений на штовхаючий.

Задні шини були 10.00-15 Firestone racing slicks, встановлені на замовлені 10-ти дюймові Radir [2] алюмінієві та сталеві колеса. Кожен ковпак був прикрашений великим срібним павуком. Передні шини були 4-ьох дюймовими італійськими шинами дротових колесах багі Speedsport English.[1] Щоб розширити готичний мотив, Берріс встановив чотири органні труби в стилі Zoomie з кожного боку автомобіля замість стандартної вихлопної труби, та встановив старовинні лампи спереду та ззаду.

На передній частині автомобіля був мармуровий надгробок — нібито номерний знак дідуся Мюнстера «зі Старої країни» — з написом: «Народився 1367, помер ?". «Прихований» радіатор був увінчаний маленькою золотою скринькою. Водій сидів у задній частині транспортного засобу за двигуном[en], під пластиковим міхуром.[3] [ краще джерело потрібно ]

Для різних аспектів зйомок телевізійного серіалу та фільму "Манстер, йди додому!" в автомобіль були внесені невеликі зміни у вигляді зміни шин, та деяких інших деталей.

Автомобіль був проданий на закритому аукціоні Чиказького історичного музею антикварних автомобілів у Гайленд-Парку, штат Іллінойс, у 1985 році. [ <span title="The text near this tag may need clarification or removal of jargon. (December 2020)">потрібне уточнення</span> ]

Оригінальний автомобіль 1966 року зберігався в Planet Hollywood в Атлантік-Сіті, Нью-Джерсі, де він звисав зі стелі. Після закриття локації в Атлантік-Сіті, автомобіль було продано на аукціоні Джону Сбрігато, який також володіє Munster Koach.[4]

У "The Munsters"[ред. | ред. код]

У телесеріалі "The Munsters" автомобіль був створений дідусем Манстером, щоб він міг повернути Munster Koach, який Герман Манстер втратив у драг-гонках в епізоді "Hot Rod Herman".

Фільм 1966 року, "Манстер, йди додому!" має альтернативне походження. Після того, як Герман розбив лімузин Jaguar, який належав (і брав участь у гонках) сім’ї Манстерів з Англії, дідусь будує DRAG-U-LA, використовуючи двигун від Munster Koach, щоб Герман міг керувати ним у перегонах по пересіченій місцевості.

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. а б в Wapling, Greg. Drag Ula. Show Rods. Процитовано 3 грудня 2020.
  2. Munsters Dragula. Butch Patrick presents. The Munsters. Процитовано 28 травня 2023.
  3. SuperRadNow. Процитовано 17 грудня 2012.
  4. John McCartney (January 2019). Halloween Hootenanny Spooks Out RaceWay Park. Cruisin Times Magazine. с. 18.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]