Демченко Анатолій Миколайович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Демченко Анатолій Миколайович
Народження 6 червня 1947(1947-06-06)
Львів, Українська РСР, СРСР
Смерть 6 червня 2012(2012-06-06) (65 років)
  Житомир, Україна
Навчання Українська академія друкарства
Діяльність художник
Працівник Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури і Українська академія друкарства
Член Національна спілка художників України
Сайт artdemchenko.kiev.ua

Демченко Анатолій Миколайович (6 квітня 1947, Львів, УРСР — 6 квітня 2012, Житомир, Україна) — український художник, член Національної Спілки художників України. Майстер станкового живопису.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився у Львові, потім вчився і жив у Житомирі та в Києві. Там же здобув художню освіту: спочатку в художніх студіях Житомира, а потім в Київському державному художньому інституті, а також в Українській академії друкарства. Створив серію ліричних пейзажів середньої смуги України і натюрмортів, яким властиво тонке відчуття кольору, вишуканий смак, різноманітність композиційних прийомів.

Також Анатолій Демченко відомий як аквареліст і майстер графічних робіт. Основні творчі досягнення: розробка медалей для премій ім. Л. Курбаса, Малої Шевченківської премії, розпис інтер'єру готелю «Україна» в місті Києві, художнє оздоблення ювілейного видання «Михайло Грушевський»; плаката, присвяченого 5-річчю Незалежності України, книги В. Стадниченка «Тайвань, крок в ХХІ вік», буклета «Все про Україну» (для вступу в Раду Європи), видання книги «Духовні співи древньої України», розробка фірмових стилів Славістичного Університету, суспільства «Динамо», федерацій Самбо і рукопашного бою, ряду міністерств і відомств.

Був постійним учасником українських художніх виставок, автором більше 100 друкарських плакатів, книг, буклетів, листівок. Був яскравою та неординарною людиною.

Похований у місті Житомир, яке він дуже любив і де пройшла його молодість

Джерела[ред. | ред. код]