Деївська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фермерське господарство "Садки"
Тип фермерське господарство
Галузь апк, садівництво, лісозаготівельна, твердопаливна
Гасло "Олія нашого краю" (с)
Засновано 16 травня 1992
Засновник(и) Рубан Василь Васильович
Штаб-квартира с.Садки, Кременчуцький район, Україна
Ключові особи Рубан Василь, і син Богдан
Продукція
deivska.ua
Торгова марка соняшникової олії

ДЕЇВСЬКА™ (ФГ «Садки») — українська компанія, що працює в агропромисловому секторі. Заснована в 16 травня 1992 року, в селі Садки, Кременчуцького району, Полтавської області - Рубан Василем Васильовичем.

Історія підприємства[ред. | ред. код]

Фермерське господарство засноване 16 травня 1992 року в с. Садки, Кременчуцького р-ну, Полтавської обл., Рубан Василем Васильовичем. На зорі існування господарство займалося обробкою землі та вирощувало однорічні культури (злакові, горох, картопля, кукурудза, соняшник). В 1996 році збудовано олійницю, яка була повністю реконструйована у 2003 році.

З 2017 року почалась розбудова власної торговельної мережі «Деївська лавка» (5 магазинів), в якій реалізовується соняшникова олія власного виробництва, та декілька десятків видів спецій під власним брендом, оцту, халви тощо.

У 2018 році був закладений горіхоплідний сад площею 3 Га. В саду ростуть волоські горіхи і фундук. До 2020 року площа саду збільшилась до 15 га.

Головні напрями діяльності[ред. | ред. код]

Продукція від ТМ Деївська

АПК[ред. | ред. код]

Олійниця працює з 1996 року. Спеціалізується на виготовленні нерафінованої соняшникової олії згідно ДСТУ 4491:2017 і ДСТУ ISO 22000:2007. Олія фасується в ПЕТ тару 0.33, 0.5, 0.75, 1 та 6 літрів під ТМ «Деївська».

З 2018 року господарство почало висаджувати горіхоплідний сад в с. Садки. Поки вирощуються дві сортові горіхоплідні культури — волоський горіх, і фундук. З 2019 року ведеться закупка волоського горіха в населення, та подальша його перероблювання.

Господарство надає елеваторні послуги (зберігання, сушка, калібрація та очищення соняшникового насіння), та традиційно закупає насіння соняшника у населення.

У 2020 році олійниця почала виробляти олії з волоського горіха. Олія фасується тільки в ПЕТ об'ємом 0.75 л.

Паливні брикети Nestro

Твердопаливний сектор[ред. | ред. код]

З 2011 року господарство переробляє свої відходи та виготовляє паливні брикети Nestro з лушпиння соняшника. Згодом почали виробляти брикети з відходів деревини, з соломи та стебла кукурудзи. Брикети фасуються в біг-беги та в поліпропіленові мішки по 30 кг. Також працює лісозаготівельна бригада і лінія по розпилу та колінню дров.

Наразі працює декілька твердопаливних складів:

Власний склад[ред. | ред. код]

Україна, Полтавська обл., Кременчуцький р-н, с. Садки, вул. Нерудна, б. 35/2.

Досягнення[ред. | ред. код]

2011 р. — Переможець Всеукраїнського конкурсу «100 Кращих товарів України», в номінації — «Кращий виробник нерафінованої соняшникової олії».

2012 р. — «Підприємство року» і «Керівник року» (Рубан Василь Васильович).

2014 р. — Переможець Всеукраїнського конкурсу «100 Кращих товарів України», в номінації — «Кращий виробник нерафінованої соняшникової олії».

2019 р. — «Підприємство року в Полтавській області».

Не комерція[ред. | ред. код]

Екскурсія школярів. 2019 р.

Екскурсії[ред. | ред. код]

На господарство щорічно приходять екскурсії школярів та студентів від навчальних закладів Садків і Кременчука.

Соціальні акції[ред. | ред. код]

Постійно проводяться соціальні акції та надаються знижки на постійній основі людям пільгових категорій. Зараз діє безстрокова акція «Соціальні дні» — в пісні дні (середа і п'ятниця) пільговикам надаються максимальні знижки на соняшникову олію у фірмових торгових лавках.

Довкілля[ред. | ред. код]

З початку 00-х років, за власні кошти, господарство прибирає від сміття ліс Довжик, що знаходиться в селі Садки, поряд з підприємством. Встановили близько 5 бетонних урн, і постійно доглядає за ними. Щороку висаджується сотні дерев різних порід (дуби, клени, липи, берези, горіхи та ін.). Силами підприємства було закрито і повністю прибрано 3 несанкціонованих сміттєзвалища на території села Садки.

У 2020 році було проведено дві акції по озелененню села Садки. В першій висаджено близько 700 дубів і кленів. В другій разом з громадою висадили горіхову алею по Нерудній вулиці довжиною близько 500 м.

Футбольний клуб Деївка

Спорт[ред. | ред. код]

У 2013 році заснована любительська футзальна команда ФК «Деївка» яка представляє Садки в Чемпіонаті Кременчука і Кременчуцького району по футзалу і міні-футболу. Команда неодноразово завойовувала призові місця (-2, -4, -2).

У 2017 році господарство при підтримці Кам'янопотоківської сільської ради, на місті стихійного майданчика побудувало міні-футбольне поле стандартизованого розміру 20 на 40 м, і подарувало громаді у відкрите безоплатне користування.

Посилання[ред. | ред. код]