Джагдіш Чандра Махіндра

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джагдіш Чандра Махіндра
Народився 1892
Лудгіана, Пенджаб[d], Британська Індія, Британська імперія
Помер 1951(1951)
·інфаркт міокарда
Країна  Індія
 Британська Індія
 Домініон Індія
Діяльність підприємець
Alma mater Мумбайський університет
Знання мов пенджабська

Джагдіш Чандра Махіндра, якого зазвичай називають Дж. К. Махіндра (c 1892 – 1951), був індійським промисловцем і співзасновником Mahindra & Mahindra в 1945 році разом з Кайласом Чандрою Махіндрою та Маліком Гуламом Мохаммедом[1][2]. Він є дідусем Ананда Махіндри, нинішнього голови Mahindra Group.

Молодість і освіта[ред. | ред. код]

Народився в Лудхіані, штат Пенджаб, Індія, він був старшим із дев'яти дітей. Втрата батька в ранньому віці поклала на нього відповідальність за сім'ю. Він твердо вірив у силу освіти і подбав про те, щоб усі його брати й сестри старанно навчалися. Він відправив свого брата KC до Кембриджа.

Махіндра отримав ступінь у Вікторійському ювілейному технологічному інституті (VJTI) Бомбей (Бомбейський університет), одному з провідних інженерно-технічних інститутів Індії.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Махіндра розпочав свою кар'єру в Tata Steel, обіймаючи посаду старшого менеджера з продажу з 1929 по 1940 рік. Коли металургійна промисловість стала критичною під час Другої світової війни, уряд Індії призначив його першим контролером сталі в Індії.

Mahindra & Mahindra[ред. | ред. код]

JC Mahindra та KC Mahindra об’єднали зусилля з Ghulam Mohammed і заснували Mahindra & Mohammed як металургійну компанію в Бомбеї. Через два роки Індія здобула незалежність, Гулам Мохаммед покинув компанію, щоб стати першим міністром фінансів Пакистану, а брати Махіндра почали виробництво джипів Willys у Бомбеї. Незабаром назву компанії змінили на Mahindra & Mahindra.

Смерть[ред. | ред. код]

Махіндра помер від серцевого нападу в 1951 році.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ET Awards 2008-09: Lifetime Achievement Award- Keshub Mahindra. The Economic Times. 25 серпня 2009.
  2. Herdeck, p. 209
  • Margaret Herdeck; Gita Piramal (1985). Mahindra. India's Industrialists, Vol. 1. Lynne Rienner Publishers. ISBN 0894104152.

Посилання[ред. | ред. код]