Джозеф Родефер Де Камп

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джозеф Родефер Де Камп

Народження 5 листопада 1858(1858-11-05)[1][2][…]
Цинциннаті, Огайо, США
Смерть 11 лютого 1923(1923-02-11)[1][3][4] (64 роки)
  Boca Granded, Лі, Флорида, США
Поховання Forest Hills Cemeteryd
Країна  США
Жанр портрет
Навчання Мюнхенська академія мистецтв
Діяльність художник
Напрямок імпресіонізм
Працівник Пенсільванська академія образотворчих мистецтв
Член Десять американських художників і Американська академія мистецтв та літератури
У шлюбі з Edith Franklin Bakerd
Роботи в колекції Національна галерея мистецтв, Національна галерея Канади, Смітсонівський музей американського мистецтва, Пенсільванська академія образотворчих мистецтв, Музей мистецтв округу Лос-Анжелес, Вустерський музей мистецтв, Галерея мистецтв Коркоран, Музей мистецтв Цинциннаті, Currier Museum of Artd, Гай (музей мистецтва), Бостонський музей образотворчих мистецтв, Гарвардський художній музей і Нью Бритн музей американського мистецтва

CMNS: Джозеф Родефер Де Камп у Вікісховищі

Джозеф Родефер Де Камп (англ. Joseph Rodefer DeCamp, також De Camp; 1858, Цинциннаті — 1923, Бока Гранде, Флорида) — американський художник-імпресіоніст і тоналіст.

Життя та творчість[ред. | ред. код]

Де Камп почав вивчення живопису спільно з Френком Дювенеком в Бостоні; потім поїхав разом з ним у 2-й половині 1870-х років в Мюнхен, де навчався в місцевій Академії образотворчих мистецтв. Пізніше жив у Флоренції. У 1883 році Де Камп повертається в США, живе в Бостоні. Там входить в очолювану Едмундом Тарбеллом Бостонську школу живопису.

Джозеф Де Камп відомий в першу чергу як майстер портретного живопису. У 1890 році він починає працювати в тоналістичній манері. У 1897 році художник стає членом американської імпресіоністської групи Десять американських художників. З 1903 року до своєї смерті в 1923 році викладав в Массачусетській художній школі. Де Камп також викладав в Школі музею образотворчих мистецтв в Бостоні. Серед його учнів була Гертруда Насон. В результаті пожежі в бостонській художній майстерні Де Кампа в 1904 році загинуло більше 100 його ранніх праць, в тому числі майже всі пейзажі.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]