Дизель Студіо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дизель Студіо
Тип Приватне підприємство
Організаційно-правова форма господарювання приватна компанія
Галузь Телебачення
Засновано 2000 рік Україна Україна, Київ
Засновник(и) Єгор Крутоголов, Михайло Шинкаренко, Олександр Бережок, Євген Гашенко
Штаб-квартира Україна Україна, Київ
Ключові особи Єгор Крутоголов, Михайло Шинкаренко, Олексій Бланарь
Продукція Телевізійна передача, Телесеріал, Концерт
dizelstudio.com

Дизель Студіо — український виробник телевізійних шоу, гумористичних телепрограм, серіалів і кінофільмів.

Історія[ред. | ред. код]

У 2000 році Єгор Крутоголов разом з Євгеном Гашенком і Михайлом Шинкаренком створюють команду КВК «Дизель».

Команда «Дизель» виступала в декількох лігах КВН (5 місце в 1/8 Вищої ліги КВК сезону 2005, брала участь в сезоні 2004 року" Голосящий КіВіН", 4 місце в 1/8 Вищої ліги КВК 2003), брали участь в Євролізі в Білорусі.

У 2013 році Єгор Крутоголов, Євген Гашенко, Михайло Шинкаренко, та Олександр Бережок стали авторами та акторами першого власного проєкту — 20-серійного скетчкому «Подорожня країна» для телеканалу ICTV.

У 2015 році Єгор Крутоголов разом з Михайлом Шинкаренком, Олександром Бережком та Олексієм Бланаром створюють гумористичний проєкт «Дизель Шоу», прем'єра якого відбулася 24 квітня в Києві в Міжнародному Центрі культури і мистецтв (Жовтневий палац).

Вперше «Дизель Студіо» стала відомою після концерту" Дизель Шоу" 24 квітня 2015 року в Києві. Ініціаторами створення компанії стали екс-учасники команди КВК «Банда Дизель», що перебралися з Миколаєва до Києва: Єгор Крутоголов, Михайло Шинкаренко, Олександр Бережок і Євген Гашенко. Основний акторський склад: Єгор Крутоголов, Євген Сморигін, Марина Поплавська, Олександр Бережок, Євген Гашенко, Вікторія Булітко, Яна Глущенко.

Керівники компанії «Дизель Студіо»: Михайло Шинкаренко, Єгор Крутоголов, Олексій Бланар.

Телепрезентації[ред. | ред. код]

  • «Колійна Країна» (2013) (ICTV) — це перший фільм і взагалі перший проєкт Дизель Студіо (Банда-Дизель), псевдо документальний фільм про залізницю. Так само в 2014 році йшла мова про продовження, але на екранах воно не з'явилося.
  • «Чоловічий клуб» (2014) (ICTV) — ще до Дизель Шоу 30 грудня 2014 р. був показаний новорічний вогник під назвою"Чоловічий клуб".
  • «Дизель Шоу» (2015 — теперішній час) (ICTV) — головний проєкт виробництва"Дизель Студіо". Це концертне шоу, добірка скетчів, сценок, замальовок на тему сімейних відносин, любові, конфлікту поколінь, актуальних і соціально значущих подій в суспільстві, країні і в світі. Шоу має найвищу частку серед усіх продуктів телеканалу ICTV, є лідером п'ятничного прайм-тайму.
  • «На Трьох!» (2015 — теперішній час) (ICTV, СТС Love) — власна розробка «Дизель Студіо», гумористичне скетч-шоу, що складається з комедійних життєвих історій. Традиційно в кадрі з'являються три головні герої-звідси і назва проєкту.
  • «Дизель Ранок» (2015 — теперішній час) (ICTV) — власна розробка команди «Дизель Студіо», рубрика зі смішним поглядом на актуальні події в ефірі ранкового шоу «Ранок у Великому Місті».
  • «Папаньки» (2018 — теперішній час) (ICTV, СТБ) — перший повномасштабний телевізійний комедійний серіал, власна розробка «Дизель Студіо». Зйомки серіалу стартували 1 червня 2017 року. Це весела історія про непрості взаємини батьків і дітей. Режисер картини Ірина Васильєва. Головні ролі виконують Єгор Крутоголов, Євген Сморигін, Євген Гашенко, Олексій Сморигін, Катерина Кузнєцова, Лілія Ребрик.
  • «Медфак» — (2019) (Новий канал) Прем'єра відбулася 26 серпня на Новому каналі. Це молодіжний ситком про життя і навчання студентів-медиків.
  • «Вижити за всяку ціну» (ICTV) (2019) Прем'єра відбулася 11 вересня (спочатку прем'єра була намічена на 26 серпня, потім на 30 серпня) на YouTube каналі Дизель Студіо і на телеканалі ICTV. Це новий ситком від «Дизель Студіо», у якому Олександр Бережок і Вікторія Булітко зіграють подружню пару. Квартиру в їхньому будинку куплять батьки-і так закрутиться сюжет про відносини, смішні ситуації і курйози між двома поколіннями. Саша буде намагатися «вижити» з квартири тещу, а Вікторія — просто вижити в цій сімейці. На даний момент знаходиться у виробництві.
  • Дизель найт (СТБ) (2021) — це новий проєкт від «Дизель Студіо», який виходить щосуботи о 22:22 на телеканалі «СТБ». В цьому проекті ви побачите веселі пародії на відомих людей та серіали, запрошених гостів, веселих мініатюр, гарних порад та пісень. Це шоу зарядить вас позитивом та гарним настроєм на цілий тиждень.

З 2015 року компанія виробляє телевізійні проєкти для українського національного телеканалу ICTV — концертну програму «Дизель Шоу», програму «Дизель ранок», скетч-ком «На Трьох», комедійний серіал «Папаньки». У виробництві молодіжний ситком «Медфак» для Нового каналу.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • 2016 — національна телевізійна премія «Телетріумф» у категорії «Краща гумористична програма».
  • 2017 — тур «Дизель — Шоу» під назвою «Весна смішна» (15.03-26.03 2017 року) внесений до Національного Реєстру Рекордів України у номінації «Найбільша кількість концертів гумористичного колективу в рамках одного концертного туру»: 39 концертів у 27 містах України.
  • 2017 — срібна кнопка YouTube — кількість передплатників каналу «Дизель Студіо», через перші 8 місяців, подолало позначку 100 тисяч.
  • 2017 — бронза PromaxBDA Europe Awards. Телеканал ICTV став бронзовим призером престижного європейського конкурсу PromaxBDA Europe Awards 2017 в номінації Programme Promotion — за проморолик осіннього сезону концертів «Дизель Шоу», у якому актори «Дизель Студіо» постали в ролі грецьких богів.
  • 2018 — учасники та проекти компанії «Дизель Студіо» «номіновані на премію» Телетріумф «у номінаціях» Краща ранкова денна інформаційно-розважальна програма "(«Дизель Ранок»), «Кращий ведучий гумористичної програми шоу» (Єгор Крутоголов), «Краща гумористична програма» («Дизель Шоу»).

Акторський склад[ред. | ред. код]

Засновники[ред. | ред. код]

Продюсери[ред. | ред. код]

Художній керівник[ред. | ред. код]

Головні актори[ред. | ред. код]

Колишні учасники[ред. | ред. код]