Дитяча музична школа 37

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дитяча Музична Школа №37
Тип Мистецька школа
Країна  Україна
Розташування Оболонський проспект, 2Б, Київ, Україна, 02000[1]
геокоординати не задано:
Засновано 1978 р.
Директор Яна Володимирівна Шиян
Мова навчання Українська мова

Дитяча музична школа №37, абревіатура  — «ДМШ №37» —це мистецька школа , яка є закладом позашкільної освіти сфери культури.Школа розташована в Оболонському районі м.Києва.

Історія закладу[ред. | ред. код]

Рішення про створення Дитячої музичної школи №37 було прийняте Київською міською Радою народних депутатів 7 серпня 1978 року (за номером 1134).Сьогодні у музичній школі навчається близько 250 учнів. Школа одна з перших у місті відкрила клас композиції. У школі існує клас гри на синтезаторі, що надає можливість учням освоювати можливості електроної музики .

Працівники та випускники[ред. | ред. код]

  У складі педагогічного колективу школи професійні викладачі, які мають високий кваліфікаційний рівень . Чимало випускників школи обрали музику своєю професією, закінчили вищі навчальні заклади і працюють в галузі культури і мистецтва в різних містах України та за її межами. Більше ніж 40 років від дня заснування, директором була Надія Іванівна Здоренко. Тепер на чолі школи в.о.директора Яна Володимирівна Шиян.

Особливості навчання[ред. | ред. код]

Дитяча музична школа №37


Школа одна з перших у місті відкрила клас композиції. У музичні школи приймають дітей віком від 6 років. Навчання розраховано на 8 років. Випускникам закладу, які успішно склали випускні іспити (виконали випускні роботи), видається документ про позашкільну освіту. По закінченню ДМШ діти мають право вступу до музичного училища. Спеціальності , які пропонує ДМШ №37: фортепіано, скрипка, сопілка, блок-флейта, флейта, саксофон, кларнет, ударна установка, бандура, баян, акордеон, домра, мандоліна, гітара, синтезатор, ксилофон, сольний спів(академічний , естрадний)



Досягнення[ред. | ред. код]

Табличка музичної школи №37

Велика увага в школі приділяється ансамблевому музикуванню, протягом багатьох років працюють такі творчі учнівські колективи: вокальний ансамбль "Маків цвіт" , хор хлопчиків "Котигорошко", ансамбль домристів "Барви", оркестр народних інструментів "Дивертисмент" хори учнів молодших та старших класів, ансамбль скрипалів "Фантазія". За роки роботи школа набула авторитету у місті, учні школи здобувають перемоги на Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах, беруть участь у районних заходах і концертах, а також у міських заходах та концертах "Київської дитячої філармонії" Національної філармонії України.У 2023 році школа взяла участь у музичному конкурсі "TVORCHA OBOLON"[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Київ Цифровий: Дитяча музична школа №37
  2. Мистецький конкурс “TVORCHA ОБОЛОНЬ” яскраво пройшов на великій сцені Київського Університету ім. Б.Грінченка