Добровик Євген Михайлович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Добровик Євген Михайлович
 Сержант
Загальна інформація
Народження 12 жовтня 1989(1989-10-12)
Дунаївці
Смерть 8 вересня 2014(2014-09-08) (24 роки)
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС Сухопутні війська
Формування
Війни / битви Війна на сході України
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Євге́н Миха́йлович Доброви́к — український військовик, сержант Збройних сил України, 8-го окремого полку спеціального призначення.

Життєпис[ред. | ред. код]

Євген Добровик народився у Дунаївцях. Закінчив 9 класів міської школи № 2, продовжив навчання у місті Черкаси. Після школи повернувся на батьківщину та вступив до Подільського Державного аграрно-технічного університету, де здобув освіту за напрямком «Фінанси і кредит».

У 2011 році за контрактом вступив до восьмого полку спецпризначення головного управління розвідки Міністерства оборони України. Під час служби продовжував навчання на заочному факультеті для отримання повної вищої освіти.

4 вересня 2014-го важкопоранений при виконанні бойового завдання в Луганській області. Помер у Львівському військовому госпіталі.

Похований в Дунаївцях на кладовищі № 1 «Могилівка».

Вшанування пам'яті[ред. | ред. код]

18 грудня 2014 року відбулася двадцять четверта сесія районної ради шостого скликання на якій одноголосно депутати проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин Дунаєвецького району» Добровику Євгену Михайловичу.

Нагороди[ред. | ред. код]

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни

  • нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (4.6.2015, посмертно).
  • Нагрудний знак «За зразкову службу»

Джерела[ред. | ред. код]