Добровольці (фільм, 1985)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Добровольці
Volunteers
Жанр комедія
Режисер Ніколас Мейер
Продюсер Річард Шеферд
Волтер Ф. Паркс
Сценарист Девід Айзекс
Кен Лівайн
Кіт Крітчлоу (книга)
У головних
ролях
Том Генкс
Джон Кенді
Ріта Вілсон
Оператор Рік Вейт
Композитор Джеймс Хорнер
Кінокомпанія Home Box Office
Silver Screen Partners
TriStar Pictures
Дистриб'ютор TriStar Pictures і Netflix
Тривалість 103 хв. і 107 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1985
IMDb ID 0090274

«Добровольці» — американський кінофільм, комедія Ніколаса Мейера 1985 року. Не рекомендується перегляд дітям та підліткам до 16 років.

Сюжет[ред. | ред. код]

У цій комедії Том Генкс у ролі Лоуренса, розбещеного сина багатого батька, що заліз у великі борги. Тато несподівано відмовився витягати Лоуренса з біди, і тепер молодому джигуну нічого не залишається, окрім втечі. Лоуренс вмовляє свого друга поступитись йому своїм місцем в літаку Корпусу Миру і відправляється добровольцем в Таїланд, подалі від розлючених кредиторів. Дорогою він знайомиться із не в міру балакучим товстуном, випускником Вашингтонського університету Томом Таттлом з Такоми (штат Вашингтон) (Джон Кенді) і з симпатичною Бет Векслер (Ріта Вілсон), натхненною ідеями волонтерства і їхньою місією. Трійці доведеться збудувати міст для мешканців одного з сіл, в цьому їм допомагає Ат Тун (Гедде Ватанабе), кмітливий селянський хлопчина, єдиний з місцевих мешканців, що говорить англійською. Але все виявляється не таким простим, як здавалось: ще не збудований міст стає об'єктом пильної уваги місцевих наркоторгівців і «червоних» партизанів, а з ним і герої фільму.

Фільм пародіює другу картину, «Міст через річку Квай» (1957), відомий героїчний епос, удостоєний сімома статуетками «Оскар» і трьома «Золотими глобусами». У «Добровольцях» лунає «Марш полковника Бугі» з цього фільму, на його мелодію герої виконують студентську «Бойову пісню Вашингтонського університету».

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]