Довідка:Ознайомлення зі сторінками обговорень/2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку



Сторінки обговорення
Як почати розмову



Розмітка
Як зробити обговорення зручними для читання
й редагування


Приклади
Більше прикладів розмітки обговорень


Підсумок
Огляд того, чого Ви навчились



Кожен, хто робить внесок у Вікіпедію, має власну сторінку обговорення користувача. Через цю сторінку будь-хто може до Вас звернутися, залишивши на ній повідомлення. Існують також автоматизовані боти, здатні надсилати Вам корисні повідомлення.


Коли зареєстрований користувач отримує повідомлення, відповідне сповіщення про це з'являється на екрані вгорі справа:

Скриншот, що демонструє сповіщення про отримання нового повідомлення на сторінці обговорення зареєстрованого користувача.


Незареєстровані користувачі, які користуються спільним доступом до інтернету, наприклад у шкільній чи домашній мережах, отримують сторінку обговорення, спільну для всіх користувачів окремої IP-адреси. Якщо хтось залишить незареєстрованому користувачеві повідомлення, такий користувач побачить сповіщення вгорі будь-якої сторінки Вікіпедії, на якій у цей момент перебуває:


Щоб відповісти на отримане повідомлення, додайте свій коментар під таким повідомленням на своїй сторінці обговорення (якщо хочете, щоб користувач отримав сповіщення про Вашу відповідь, додайте на початку свого коментаря код {{ping|Ім'я_користувача}}, і не забудьте підписатися наприкінці, інакше таке сповіщення не спрацює), або ж можете написати відповідь на сторінці обговорення користувача, якому ця відповідь призначена.


Загалом, сторінку обговорення користувача можна знайти, перейшовши за посиланням з відповідною назвою («обговорення») у його підписі. Підписи користувачі залишають наприкінці своїх повідомлень. Також на сторінку обговорення завжди можна потрапити, перейшовши спершу на сторінку користувача (треба клацнути на імені користувача в його підписі), а після цього — вибравши вкладку «Обговорення», так само як у статтях.


Шпаргалка з вікірозмітки