Довідка:Ознайомлення з редагуванням у Візуальному редакторі/3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку



Запуск редактора
Як запустити режим редагування


Панель інструментів
Які інструменти доступні


Внутрішні посилання
Пов'язуйте сторінки між собою


Публікація змін
Станьте частиною спільноти редакторів


Створення нових статей
Як створити сторінку з нуля


Підсумок
Огляд того, чого Ви навчились




Скриншот панелі редагування Візуального редактора

Посилання (зокрема, внутрішні посилання) є одним із ключових компонентів Вікіпедії. Внутрішні посилання зв'язують між собою різні сторінки енциклопедії та поєднують її в єдине ціле.


Загалом, внутрішні посилання слід додавати лише там, де певне важливе для теми поняття зустрічається вперше у статті. Такі посилання можна додавати через меню , або використовуючи скорочення Ctrl+K.


Використання відповідного пункту з меню чи клавіатурного скорочення відкриє діалогове вікно, яке дозволить відшукати потрібну статтю у Вікіпедії, якщо така існує. Якщо натиснути Enter чи «Готово» на панелі інструментів, посилання з'явиться в тексті сторінки у Візуальному редакторі.


Зовнішні посилання (посилання на інші вебсайти) можна створювати за допомогою вкладки «Зовнішній сайт», де треба ввести URL-адресу у відповідне поле. У статтях це варто робити переважно лише в розділі «Посилання» внизу сторінки. (Щоб вставити URL-адресу як посилання на джерело для підкріплення якогось твердження, див. посібник із додавання приміток!


Щоб відредагувати чи вилучити посилання, яке вже є на сторінці, просто клацніть це посилання.