Долгих Іван Олегович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іван Долгих
Долгих Іван Олегович
 Капітан 3 рангу
Загальна інформація
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Медаль «За військову службу Україні»
Медаль «За військову службу Україні»

Іван Олегович Долгих  — капітан 3 рангу Збройних сил України, учасник російсько-української війни, що відзначився під час російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Життєпис[ред. | ред. код]

Під час навчання на третьому курсі Військово-морського коледжу старшинського складу Академії військово-морських сил імені П.С.Нахімова (м. Севастополь) в 2012 році за особливі успіхи в навчанні та зразкову військову дисципліну одержував соціальну стипендію Верховної Ради України. Він разом з 102 курсантами не зрадив присязі в 2014 році під час окупації Криму. Завершив навчання на факультеті Військово-морських сил «Одеської морської академії». Служив на кораблі управління «Славутич» старшиною артилерійської команди. У 2018-2020 роках був командиром малого броньованого артилерійського катеру «Лубни»[1][2][3][4]

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден «За мужність» III ступеня (2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[5]..
  • медаль «За військову службу Україні» (2021) - за самовіддане служіння Українському народу, зразкове виконання військового обов'язку та з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Для чоловіка головне що? Аби він тримав своє слово». day.kyiv.ua (укр.). Процитовано 24 січня 2023.
  2. Про виплату соціальних стипендій Верховної Ради України курсантам вищих військових навчальних закладів та вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, на 2012 рік (PDF). https://www.mil.gov.ua (укр) . 3 вересня 2012. Процитовано 14 лютого 2023.
  3. Лубенщина, Газета. Привіт лубенцям з МБАК. lubenshchyna.com.ua (uk-ua) . Процитовано 16 лютого 2023.
  4. Свобода, Радіо (5 грудня 2017). Колишні курсанти з Севастополя стали командирами нових українських бронекатерів. Радіо Свобода (укр.). Процитовано 23 лютого 2023.
  5. Президент відзначив захисників державними нагородами: 292 військовослужбовці, з них 57 – посмертно. https://armyinform.com.ua (укр.). 6 квітня 2022. Процитовано 31 січня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]