Донецький ліцей для обдарованих і талановитих дітей «Інтелект»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ліцей для обдарованих і талановитих дітей «Інтелект» — середній загальноосвітній навчальний заклад Донецька.

Загальна інформація[ред. | ред. код]

Ліцей відкрито в серпні 1995 року. Засновники:

Ліцей входить до складу регіонального науково-навчального об'єднання «Інтелект». Ліцею надає приміщення спеціалізована гуманітарна школа № 95[1].

Навчальний процес[ред. | ред. код]

Викладання в ліцеї ведеться в рамках шестиденного навчального тижня[2]. Навчання в ліцеї безкоштовне, за успіхи у навчанні та участь у житті ліцею учні отримують стипендію із спеціального фонду[1].

Профілі навчання:

  • Інформатико-технологічний (включаючи 8 годин математики і 6-7 годин інформатики та на тиждень)
  • Економічний
  • Історико-філологічний (включаючи по 3 години історії України та всесвітньої історії на тиждень)[2]

В рамках навчального процесу ліцеїсти беруть участь в предметних олімпіадах та науково-дослідній роботі Малої академії наук. Зважаючи на відсутність власних лабораторій практичні заняття з хімії та фізики проходять в лабораторіях Донецького університету. На базі Донецького університету в ліцеї «Інтелект» проводився експеримент «ліцей-внз», в рамках якого учням 11-х класів викладалася програма перших курсів університету з метою забезпечити тим із них, хто успішно впорався з вивченням предметів, зарахування одразу на третій курс (згодом рішення про зарахування на третій курс було скасовано)[2].

Учні[ред. | ред. код]

За перші 14 років роботи ліцей підготував 891 випускника, з них 48 медалістів. 100% учнів стають студентами, більшість поступає в Інститут інформатики і штучного інтелекту ДонНТУ, Донецький національний технічний університет або Донецький національний університет.

За підсумками незалежного тестування ліцей увійшов до п'ятірки найкращих навчальних закладів Донецької області[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Марина Симонова. (22 грудня 2010). Ліцей «Інтелект»: виховуємо свободу думки!. Донецькі новини. Архів оригіналу за 11 березня 2012. Процитовано 11 жовтня 2011.
  2. а б в Юрий Сагань. (6 апреля 2009). Лицей, в котором учат побеждать (рос.) . Донецкий коммуникационный ресурс. Архів оригіналу за 11 березня 2012. Процитовано 11 жовтня 2011.
  3. Донецький Ліцей «Інтелект». Архів оригіналу за 2 грудня 2012. Процитовано 26 липня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]