Дон Майц

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дон Майц
англ. Don Maitz
Народився 10 червня 1953(1953-06-10)[1][2] (70 років)
Плейнвілл
Країна  США
Діяльність ілюстратор
Alma mater Plainville High Schoold і Paier Colleged
У шлюбі з Дженні Вуртс
Нагороди
Сайт paravia.com/DonMaitz

Дон Майц (англ. Don Maitz; нар. 10 червня 1953) — американський художник-фантаст, автор зображень фентезі та комерційний художник. Він двічі вигравав премію Г'юго як найкращий професійний художник, найвищу нагороду для художника в галузі наукової фантастики. Його колеги в Асоціації художників наукової фантастики та фентезі десять разів нагороджували його нагородою Чеслі за видатні досягнення[3], а також він отримав срібну медаль передового досвіду від американського Товариства ілюстраторів.

Уродженець Плейнвіля, штат Коннектикут, він є випускником Школи мистецтв Пайєра 1975 року[4]. Його мистецтво прикрашало обкладинки книг Айзека Азімова, Рея Бредбері, Керолайн Черрі, Стівена Кінга, Джина Вулфа, Майкла Муркока та Реймонда Файста та інших. Було опубліковано дві збірки його робіт, Dreamquests: The Art of Don Maitz та First Maitz. Він також створив персонаж «Капітан» бренду рому «Captain Morgan».

Майц живе у Флориді зі своєю дружиною, письменницею фентезі та художницею Дженні Вьорц.

Жанри[ред. | ред. код]

Роботи Майца охоплюють широкий спектр фентезі та наукової фантастики та навіть жахів. Він також намалював велику колекцію піратів, включаючи пірата на етикетках рому Captain Morgan.

Опубліковані твори[ред. | ред. код]

Дон Майц опублікував дві книги, в яких представлено його власні твори, під назвою Перший Майц і Квести сновидінь: Мистецтво Дона Мейца. У 1994 та 1996 роках видавнича група Friedlander Publishing Group випустила два набори з 90 карток, у кожному з яких було п'ять карток «гонитва».

Майтц також був включений до першої книги серії, присвяченої художникам, які публікуються у сфері фентезі. Ця книга «Майстри фентезі-мистецтва: найкращі художники фентезі та наукової фантастики показують, як вони працюють».

Перший Майц[ред. | ред. код]

Перший Майтц був опублікований у 1988 році. Детальний огляд роботи художника, його техніки, натхнення та ескізи від початку до завершення картини.

Квести сновидінь: Мистецтво Дона Мейца[ред. | ред. код]

Опублікований у 1993 році, Дрімквестс є збіркою творів Майца. Реймонд Е. Файст дає вступ, Майц висловлює кілька думок, а потім йдуть сторінки й сторінки чудових зображень із глосарієм у кінці, щоб дати назву зображенню та місце його використання — обкладинка книги, обкладинка журналу тощо.

Рейдерські партії[ред. | ред. код]

Рейдерські партії — це карткова гра на тему піратів, на кожній картці якої зображено малюнок Майца.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Freebase Data DumpsGoogle.
  2. Internet Speculative Fiction Database — 1995.
  3. Past Winners of the Chesley Awards. Association of Science Fiction & Fantasy Artists. Процитовано 28 серпня 2022.
  4. Jon Gustafson, Peter Nicholls, and Gary Westfahl. Maitz, Don. Encyclopedia of Science Fiction, Third Edition. Процитовано 28 серпня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]