До нас на чай заходив тигр!

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«До нас на чай заходив тигр!»
Обкладинка українського видання
Автор Джудіт Керр
Назва мовою оригіналу The Tiger Who Came to Tea
Мова англійська
Жанр книжка-картинка
Видавництво Видавництво Старого Лева
Видано 1984
Видано українською 2015
Перекладач(і) Катерина Міхаліцина
ISBN 978-617-679-173-7

«До нас на чай заходив тигр!» (англ. The Tiger Who Came to Tea) — книжка-картинка, написана і проілюстрована англійською дитячою письменницею Джудіт Керр. Перша і найвідоміша книжка письменниці, що вийшла 1968 року у видавництві «HarperCollins» і витримала чимало перевидань.

Історія створення

[ред. | ред. код]

Ідея книжки прийшла письменниці під час відвідування зоопарку з її трирічною донькою. Вони часто бували вдома удвох, оскільки чоловік письменниці і батько доньки часто був у від'їздах. Так виник сюжет про незвичного гостя  — тигра, що розмовляє. Історію про те, як Софі з мамою чаювали з тигром, письменниця часто розповідала своїм дітям перед сном, а опісля вирішила записати її. Джудіт знадобився рік, щоб написати і проілюструвати твір.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Софі з мамою були самі вдома й пили чай. Раптом хтось подзвонив у двері. Це не був ані молочник, ані хлопчик з продуктивної крамнички, ані тато, який має свої ключі. Це був великий і пухнастий тигр, який завітав на чай. Але тигр не лише випив чай, але й з'їв усе, що було вдома. А потім, чемно подякувавши за чай, пішов. Софі і мама розгублені, адже вдома не залишилося ні їжі, ні води, а скоро вже має прийти тато. Йому доведеться залишитися без вечері. Мама і Софі розказали татові про все, що трапилося, на що він запропонував чудову ідею — піти повечеряти в кафе. У кафе на родину чекала чарівна вечеря. А дорогою додому вони, окрім їжі, про всяк випадок придбали корм для тигра — раптом він знову прийде в гості. Але тигр більше не приходив.

Український переклад

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. До нас на чай заходив тигр!. Видавництво Старого Лева. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 23 березня 2017.