Дрозд Максим Георгійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дрозд Максим Георгійович
Дрозд Максим Георгиевич
Народився 11 березня 1968(1968-03-11) (56 років)
Одеса, Українська РСР, СРСР
Громадянство  СРСР
 Росія
Діяльність актор
Alma mater Школа-студія МХАТ
Роки діяльності з 1991 року
Батьки Дрозд Георгій Іванович
IMDb nm1767023

Максим Георгійович Дрозд (рос. Дрозд Максим Георгиевич; нар. 11 березня 1968, Одеса) — російський актор кіно та театру. Знімався у багатьох російських та українських фільмах у серіалах.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 11 березня 1968 року в Одесі у сім'ї народного артиста України Георгія Дрозда.

У 1993 році закінчив Школу-студію МХАТ. Після випуску деякий час грав у Театрі імені Єрмолової.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У 1992 році, будучи студентом, дебютував у кіно, знявшись у військовій драмі «Афганець». Потім було ще кілька ролей у картинах «Вишневий сад», «Графиня Шереметєва», «Яка дивна гра» і «Золоте дно». Після цього тимчасово пішов з професії і повернувся до акторської роботи лише через кілька років, на початку 2000-х років, знявшись в детективних серіалах «Громадянин начальник», «МУР є МУР», «Стилет 2».

Максим продовжив зніматися як в епізодах, так і в більш помітних ролях в телесеріалах — військовій драмі «Штрафбат», авантюрному детективі «Ад'ютанти любові», трилері «Дев'ять невідомих», містичному детективі «Повний місяць», мелодрамі «Примадонна». Грав, переважно, ролі військових, працівників правоохоронних органів або представників кримінального світу.

Максим знімався не тільки в російських проектах, а й в українських, на його рахунку ролі в таких серіалах і фільмах, як «Ангел-охоронець», «Обережно, блондинки!», «Тримай мене міцніше», «Хороші хлопці».

Сім'я[ред. | ред. код]

Перша дружина — Лідія Фоміна, балетмейстер (1991—2002). Друга дружина — Ніна Дрозд (2003—2006). Третя дружина — акторка Вікторія Полторак (2009—2014), з нею він познайомився на зйомках серіалу «Проклятий рай». Є діти від першого шлюбу (Дарина), від другого (Єгор і Марія) і від третього (Софі).

Фільмографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]