Другов Олексій Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олексій Олександрович Другов
Діяльність економіст
Alma mater Університет банківської справи Національного банку України
Науковий ступінь доктор економічних наук[d]
Заклад Університет банківської справи Національного банку України і Національний університет «Львівська політехніка»[1]
Посада Проректор з навчально-виховної роботи та міжнародного співробітництва
Звання Професор


Олексій Олександрович Другов — український економіст, доктор економічних наук, професор, професор кафедри менеджменту організацій Національного університету "Львівська Політехніка"

Життєпис[ред. | ред. код]

У 2002 році закінчив Львівський банківський інститут Національного банку України (тепер — Університету банківської справи Національного банку України) і став фахівцем у галузі фінансів, після чого залишився там працювати як викладач-стажист та асистент.

У 2005 році він захистив кандидатську дисертацію «Інвестиційне забезпечення розвитку економіки регіону (на прикладі західних прикордонних областей)».

У 2007 році Олексію Другову було присвоєне вчене звання доцента.

У грудні 2011 року він захистив докторську дисертацію «Інвестиційне забезпечення інтелектуалізації економіки України (теорія та механізми реалізації)»

2014 року йому присвоюють вчене звання професора кафедри фінансів, банківської справи і страхування Львівського інституту Університету банківської справи Національного банку України.

Олександр Другов активно бере участь у програмах академічної мобільності «Еразмус +». Так, протягом 20162017 років він читав курс «GlobalBanking» у Краківському економічному університеті. Окрім того за запрошенням читав лекції у Латвійському університеті, Вроцлавському економічному Університеті, Вищій державні техніко-економічній школі імені Броніслава Маркевича (Польща).

Науковий доробок[ред. | ред. код]

До кола наукових інтересів належать проблеми інтелектуалізації економіки України, інвестування та банківської діяльності.

Він є автором понад 150 наукових праць, зокрема, 11 монографій та 3 підручників.

Також рецензує журнали «Банки і банківські системи» та «ArgumentaOeconomica» (Краківський економічний університет, Польща)

Він входить до складу спеціалізованої вченої ради Національного університету «Львівська Політехніка», а також очолює Державні екзаменаційні комісії у Національному університеті «Львівська Політехніка», Львівському торговельно-економічному університетіу та Луцькому національному технічному університеті.

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

Олексій Другов брав участь у проектах USAID в Україні «Фінансова грамотність в Україні» та Фонду «Відродження» «Громадський моніторинг бюджетного процесу і використання бюджетних коштів у Львівській області».

Відзнаки і нагороди[ред. | ред. код]

Особисте життя[ред. | ред. код]

Олексій Другов захоплюється біографічною та діловою літературою, тенісом та подорожами[2].

Проживає у Львові.[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Montenegro A. ORCID Public Data File 2023 — 2023. — doi:10.23640/07243.24204912.V1
  2. Університет банківської справи. Львівський інститут. Навчання. Кафедри. Кафедра фінансів, банківської справи і страхування. Професорсько-викладацький склад. Архів оригіналу за 4 вересня 2018. Процитовано 4 вересня 2018.
  3. Декаларації. Другов Олексій Олександрович. Архів оригіналу за 5 вересня 2018. Процитовано 4 вересня 2018.

Джерела[ред. | ред. код]