Дянь Хун Цзінь Луо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Дянь Хун Цзінь Луо (кит. 滇红金螺) — це різновид червоного чаю, який відомий своїм виразним смаком і ароматом. Цей чай випікається в провінції Юньнань, Китай, і відзначається високою якістю та культурним значенням.

Походження та історія

[ред. | ред. код]

Чай Дянь Хун Цзінь Ло виробляється в місті Сімао, Пуер, розташованому на південному заході провінції Юньнань, яка славиться своєю високоякісною чайною продукцією. Назва «Цзінь Ло» означає «Золотий равлик» і походить від форми скрученого чайного листя, яка нагадує скрученого равлика[1].

Дянь Хун Цзінь Луо Золотий Равлик Король виготовляється з вручну зібраних бруньок сорту Юньнань Да Є Великий Лист (雲南大叶), який також використовується для виготовлення численних пуерів у цьому регіоні. В процесі виробництва листя скручують вручну в невеликі котушки або равлики. Оскільки це чистий бруньковий чай, равлики мають дуже привабливий чистий золотистий колір.

Після заварювання чай Дянь Хун Цзінь Луо зустрічає бурштиновим відтінком, який слугує візуальною передмовою до багатого смакового досвіду, що чекає на нас попереду. Перший ковток розкриває складний профіль: гармонійне поєднання солодкого, медового смаку з оксамитовою гладкою текстурою. Насиченість цього чаю збалансована легким фруктовим ароматом, який залишає приємний, тривалий післясмак.

Аромат цього чаю вражає, з нотками меду і нюансами тонкої пряності, що викликає приємні відчуття. Насиченість «Дянь Хун Цзінь Луо» робить його відмінним вибором як для любителів чаю, так і для новачків, які тільки починають своє знайомство зі світом червоного чаю[2].

Заварювання

[ред. | ред. код]

Для приготування чаю рекомендується використовувати м'яку очищену воду, підігріту до температури 95-100 °C. На кожні 250—300 мл об'єму чашки або іншої посудини для заварювання беруть одну чайну ложку сухого чаю (з невеликою гіркою). Залийте чай водою і залиште настоюватися на 3-5 хвилин. Якщо ви хочете пом'якшити терпкість і гірчинку в смаку, рекомендується після закінчення цього часу перелити чай в іншу посудину[3].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. SW8 3NS, Curious Tea Ltd Unit 50 15-17 Ingate Place London. Dian Hong Jin Luo Golden Snail King | Chinese Black Tea. Curious Tea (англ.). Процитовано 17 квітня 2024.
  2. Dian Hong Jin Luo - Golden Snail Yunnan Red Tea. Tea Jewel (англ.). Процитовано 17 квітня 2024.
  3. Buy Dian Hong Jin Lo tea. Golden Snail tea to buy with delivery. Elite tea from Yunnan. I-Tea.Club - online store of chinese tea and tea ware (англ.). Процитовано 17 квітня 2024.