Діаграма синхронізації (UML)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Діаграма синхронізації [1] або часова діаграма (англ. Timing diagram) в Unified Modeling Language 2.0 - це специфічний тип діаграми взаємодії, де основна увага приділяється часовим обмеженням.


Діаграми синхронізації використовуються для дослідження поведінки об'єктів протягом певного періоду часу. Діаграма синхронізації - це особлива форма діаграми послідовності. Відмінності між діаграмою синхронізації та діаграмою послідовності полягають у тому, що осі обернені таким чином, що час збільшується зліва направо, а лінії життя показані в окремих відсіках, розташованих вертикально.

Приклад діаграми синхронізації з описом

Діаграми синхронізації є різновидом діаграм послідовностей і призначені для наочного зображення потоку зміни станів кількох ролей (класів, компонент). Останні зображуються не вертикально, а горизонтально, та основний упор робиться на наочне зображення їхніх станів, точніше, того, як вони змінюються в часі. Така можливість корисна, наприклад, при моделюванні вбудованих систем.

Існує два основних різновиди діаграм синхронізації: стисла нотація (англ. concise notation) та розгорнута нотація (англ. robust notation).

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]