Діденко Віталій Ігорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віталій Діденко
Діденко Віталій Ігорович
 Головний сержант
Загальна інформація
Народження 1 червня 1992(1992-06-01)
Вінничина
Смерть 22 березня 2022(2022-03-22) (29 років)
м. Маріуполь
(загинув у ході російського вторгнення в Україну)
Національність українець
Псевдо "Чечель"
Військова служба
Роки служби 2015—2022
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  МВС
Рід військ  Національна гвардія
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Віталій Ігорович Діденко — головний сержант окремого загону спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України, учасник російсько-української війни, що героїчно загинув під час російського вторгнення в Україну в 2022 році у бою за місто Маріуполь.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в селі Стратіївка Вінницької області. Закінчив Одеський державний університет внутрішніх справ. Після закінчення рік працював за фахом. Потім звільнився за власним бажанням, оскільки вирішив здійснити давню мрію і стати військовим. У березні 2015 року приєднався до лав тоді ще батальйону «Азов» і ніс службу в Маріуполі. Брав участь в АТО/ООС на Донбасі.

На момент повномасштабного вторгнення Віталій був головним сержантом групи розвідки ОЗСП «Азов» у складі Нацгвардії України. З першого дня обороняв Маріуполь від окупантів. Пройшов важкі бої і щиро вірив у перемогу [1].

Смерть[ред. | ред. код]

Разом із побратимами вийшов на підмогу та помер від влучення осколків ворожого снаряду у шию та ногу. Похований у рідному селі.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, зразкове виконання службового обов’язку.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Віталій Діденко.