Дієго Кордовез Зегерс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дієго Кордовез Зегерс
Народився 3 листопада 1935(1935-11-03)[1]
Кіто, Еквадор
Помер 24 травня 2014(2014-05-24)[1] (78 років)
Кіто, Еквадор
Країна  Еквадор
Діяльність дипломат, адвокат
Alma mater Чилійський університет
Посада Minister of Foreign Affairs of Ecuadord
Нагороди
Кавалер Великого хреста ордена Ізабелли Католички Великий хрест ордена Сонця Перу
IMDb ID 3907024

Дієго Кордовез Зегерс (3 листопада 1935, Кіто — †24 травня 2014, Кіто) — був еквадорським політиком, дипломатом ООН та міністром закордонних справ Еквадору з 1988 по 1992 рік в уряді Родріго Борха Севаллос.

Життєпис[ред. | ред. код]

Кордовес відвідував Американський коледж та Військову академію Еквадору в Кіто, закінчив юридичний факультет Університету Чилі, а потім працював юристом. Натхненний ідеалізмом Джона Кеннеді, він приєднався до ООН в Латинській Америці як помічник Рауля Пребіш. За цей час було утворено ЮНКТАД. Він став директором Економічної та соціальної ради ООН. З 1981 року брав участь у політичних місіях в Домініканській Республіці, Пакистані, Бангладеш, Лівії та Кубі, і як спеціального представника в Ірані під час захоплення заручників у Тегерані та в країнах Перської затоки під час війни в Ірані та Іраку. Він був призначений заступником генерального секретаря з політичних питань і виступав посередником у переговорах, що ведуть до Женевської угоди про виведення всіх радянських військ з Афганістану. Переговори багато хто вважав безнадійними, і в 1988 році економіст назвав Кордовеза найтерпіливішою людиною в світі. У Кіто вулицю, на якій він жив, було перейменовано на «Афганістан», а його будинок під номером 88[2][3]. Разом з президентом Михайлом Горбачовим він був висунутий на Нобелівську премію миру і отримав премію Мартіна Лютера Кінга.

Протягом усього правління президента Родріго Борха Севальйоса (1988—1992) він був міністром закордонних справ Еквадору. Після періоду роботи в Колумбійському університеті в Нью-Йорку його відкликали для служби в ООН і призначили посередником ООН на Кіпрі та спеціальним посланцем у Венесуелі.

З 2005 по 2007 рік він був послом і постійним представником Еквадору при ООН.

Примітки[ред. | ред. код]