Едді Холман

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Едді Холман
Основна інформація
Повне ім'я англ. Edward Holman
Дата народження 3 червня 1946(1946-06-03) (78 років)
Місце народження Норфолк, Вірджинія, США
Роки активності 1956 — тепер. час
Громадянство США
Віросповідання баптизм
Професії співак, музикант, студійний музикант
Освіта Cheyney University of Pennsylvaniad
Інструменти вокал[d]
Мова англійська
Жанри соул
eddieholman.com

Едвард «Едді» Холман (англ. Edward «Eddie» Holman; нар. 1946) — американський співак, кіноактор, автор пісень. Найвідоміший завдяки хітовій пісні 1970[1] року «Hey There Lonely Girl.»[2] Його спеціальності варіюються від R&B та поп-музики до госпелу.

Життєпис[ред. | ред. код]

Едвард Холман народився в Норфолку, штат Вірджинія, і виріс у Нью-Йорку. Його мати, помітивши, що він любив співати навіть у віці двох років, познайомила його з фортепіано та гітарою, де він швидко виявив природну схильність. Однак його здібності зводились здебільшого до церковних та сімейних зборів. У віці десяти років Едді Холман вийшов на сцену в аматорську ніч в театрі «Аполлон» і продемонстрував свій плавний теноровий голос. Його перемога в «Аполлоні» почала відкривати багато інших дверей, і незабаром він виступав у театрах на Бродвеї і навіть у Карнегі-Холі. Він регулярно виступав у «Дитячій годині» NBC.

Не бажаючи, щоб її син пропустив жодну нагоду, його мати змогла вступити до музичної школи Вікторії в Гарлемі. У Вікторії він вивчив музичне технічне ремесло і почав цвісти.

Будучи підлітком, Холман з сім'єю переїхав до Філадельфії. Після закінчення середньої школи він навчався в Університеті Чейні, де закінчив музичний факультет.

У Холмана та його дружини Шейли троє дітей. Він є рукопокладеним баптистським священиком, який використовує свої музичні таланти як інструмент розваги, так і своєї віри. Він вважає, що його талант — дар Божий, і тому його слід використовувати для прославлення свого творця. Крім того, він вважає, що «ті, хто благословен творчим талантом, несуть відповідальність заохочувати особисту відповідальність і подавати найкращий приклад завдяки сильному впливу, який вони мають на життя такої кількості молодих людей».

Він все ще проживає у Філадельфії і проводить час добровольцем місцевої громади, допомагаючи зв'язатися з менш щасливими. Він також працює в рамках Філадельфійської шкільної системи, заохочуючи молодих людей до участі у сценічному мистецтві.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 1970 рік.
  2. Hey There Lonely Girl.