Едоардо Мапеллі Моцці

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Едоардо Мапеллі Моцці
Ім'я при народженні англ. Edoardo Alessandro Mapelli Mozzi
Народився 19 листопада 1983(1983-11-19) (40 років)
Вестмінстер, Великий Лондон, Лондон[d], Англія, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність підприємець, аристократ
Alma mater коледж Редліd, Единбурзький університет і Dragon Schoold
Знання мов англійська
Суспільний стан аристократія
Титул граф[d]
Батько Alex Mapelli-Mozzid[1]
Мати Nicola Burrowsd[1]
Брати, сестри Natalia Mapelli Mozzid і Alby Shaled
У шлюбі з Принцеса Йоркська Беатріс[2]
Діти (2) Christopher Mapelli Mozzid[1] і Сієнна Мапеллі-Моцці

Едоардо Алессандро Мапеллі Моцці (італ. Edoardo Alessandro Mapelli Mozzi; нар. 19 листопада 1983) — італійський аристократ і бізнесмен, чоловік британської принцеси Йоркської Беатріс (внучки королеви Єлизавети II).

Біографія[ред. | ред. код]

Едоардо Мапеллі Моцці належить до італійської аристократії і носить титул графа. Його батьки — Алессандро Мапеллі Моцці і Ніккі Вільямс Елліс; вони розлучилися, коли їх синові було чотири роки. Ніккі вийшла заміж вдруге за британця Крістофера Шейлі, тож Едоардо з дитинства жив у Великій Британії. Він закінчив Единбурзький університет та в 23 роки заснував девелоперську компанію Banda Property. Мапеллі Моцці належить до найбагатших людей Об'єднаного королівства.

Сім'я[ред. | ред. код]

Едоардо довго зустрічався з американкою китайського походження Дарой Хаунг, яка в 2016 народила йому сина Крістофера. У 2017 ця пара розпалася.

У 2018 році Едоардо почав зустрічатися з принцесою Йоркською Беатріс — старшою дочкою принца Ендрю, герцога Йоркського (другого сина королеви Єлизавети II). 26 вересня 2019 було офіційно оголошено про заручини. Одруження мало відбутися 29 травня 2020, але через пандемію коронавірусу його перенесли на 2021 рік, без уточнення дати. В кінцевому підсумку приватна церемонія одруження Беатріс з Едоардо відбулася 17 липня 2020 у каплиці Всіх Святих в Віндзорі  .

Примітки[ред. | ред. код]