Екологічна інформація

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Інформа́ція про стан навко́лишнього приро́дного середо́вища (екологічна інформація) за визначенням закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»[1] — це будь-яка інформація в письмовій, аудіовізуальній, електронній чи іншій матеріальній формі про:

Основними джерелами такої інформації є дані моніторингу довкілля, кадастрів природних ресурсів, реєстри, автоматизовані бази даних, архіви, а також довідки, що видаються уповноваженими на те органами державної влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, окремими посадовими особами[1].

Доступу до екологічної інформації та суміжним питанням присвячена Оргуська конвенція[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Закон України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 25. Верховна Рада України. Архів оригіналу за 2 вересня 2018. Процитовано 27 червня 2018.
  2. Конвенція про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля (Орхуська конвенція). Верховна Рада України. Архів оригіналу за 2 жовтня 2018. Процитовано 27 червня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Стан навколишнього природного середовища // Словник-довідник з екології : навч.-метод. посіб. / уклад. О. Г. Лановенко, О. О. Остапішина. — Херсон : ПП Вишемирський В. С., 2013. — С. 163.