Емблема Телангани

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Емблема Телангани
Деталі
Носій Уряд Телангани
Затверджений 2 червня 2014
Нашоломник Левова капітель Ашоки
Щит Какатія Кала Торанам, Чармінар
Девіз «Government of Telangana» англійською мовою, «Telangana Sarkar» урду та «Telangana Prabhutvamu» на мові телугу
Використання На всіх актах Ніямасабхи; на всіх документах, виданих державою для громадськості; на всій державній кореспонденції державного уряду та його установ, а також на зовнішніх частинах усіх громадських державних будівель

Емблема Телангани — державна емблема Телангани в Південній Індії.[1] В центрі композиції розміщена Какатія Кала Торанам, а всередині неї — Чармінар, все облямовано зеленим кольором.[2][3]

Дизайн[ред. | ред. код]

Емблема являє собою круглу печатку, що складається з Какатія Кала Торанаму і Чармінару з капітеллю Сарнатського лева вгорі. Вона має напис «Government of Telangana» англійською мовою, «Telangana Sarkar» урду та «Telangana Prabhutvamu» мовою телугу. Сатьямева Джаяте написана на санскриті.

Історія[ред. | ред. код]

Емблему розробив художник Лаксман Елай.[4] Вона була затверджена 2 червня 2014 року після того, як її прийняв новосформований уряд на чолі з К. Чандрашекаром Рао. Це був перший документ, який він підписав після присяги. Спочатку на печатці був відсутній Чармінар, але після поради Асадуддіна Овайсі (Гайдарабадський депутат) його було додано.

Спочатку національний девіз був написаний під емблемою. Нареш Кадян, Абхішек Кадян і Суканья Кадян поскаржилися в уряд на ймовірну образу емблеми без девізу. Капітель лева Сарнатха, якщо вона використовується в геральдиці, повинна мати під собою слова Satyameva Jayate відповідно до Закону про державний герб Індії (заборона використання змін) 2005 року, який порушив новий логотип, коли його було вперше опубліковано.[5] Емблему було виправлено за допомогою поправки, схваленої урядом Телангани 25 червня 2014 року, внесеної Лаксманом Аелаєм, шляхом переміщення Сатьямева Джаяте нижче капітелі Лева Сарнатха, відповідно до національних норм.

Історичні емблеми[ред. | ред. код]

Урядовий прапор[ред. | ред. код]

Уряд Телангани може бути представлений банером із зображенням емблеми штату на білому полі.

Див. також[ред. | ред. код]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Telangana. hubert-herald.nl. Процитовано 20 лютого 2020.
  2. Telangana State Emblem Looks Simple Yet Profound. The New Indian Express. 31 травня 2014. Процитовано 25 липня 2014.
  3. Exclusive: Telangana to have unique logo : South, News -. India Today. 29 травня 2014. Процитовано 25 липня 2014.
  4. From the Streets of Kadirenigudem. Ardizen. 11 листопада 2015. Архів оригіналу за 26 березня 2016. Процитовано 17 листопада 2015.
  5. Baseerat, Bushra (4 червня 2014). Has Telangana government got the emblem wrong? -. The Economic Times. Процитовано 25 липня 2014.
  6. ANDHRA PRADESH. www.hubert-herald.nl. Процитовано 13 липня 2021.